Mikä on ikimuistoisin tapahtumassa kokemasi hetki?

Tässä juttusarjassa kolme asiantuntijaa kertoo mielipiteensä ajankohtaisesta aiheesta.

Päivi Isomäki

Johdon assistentti, Sokotel

Viimeisin Nordic Business Forum säväytti ihan kokonaisuutena ensikertalaisen vierailijan. Kaikki yksityiskohdat oltiin mietitty loppuun saakka, henkilökunnan kravattien väriä myöten. Wow-efektiä ja elämyksellisyyttä oltiin tietoisesti haettu tapahtumaan. Henkilökuntaa käyskenteli käytävillä koko ajan saatavilla, ja he esimerkiksi jakoivat vilttejä ihmisille, joilla oli kylmä. Myös tapahtumassa käytetty tekniikka oli megalomaanisen hienoa ja teki vaikutuksen.

Muutama puhujakin nostatti ihan ihokarvat pystyyn. Esimerkiksi Anssi Rantanen, jolla on todella hieno lavapresenssi hänen nuoreen ikäänsä katsottuna, näytti, että nettisivuston avaaminen ei välttämättä olekaan aina niin monimutkaista. Tapahtumassa oli myös useita kansainvälisiä tähtipuhujia, kuten George Clooney ja Steve Wozniak. Toisen päivän ehkä hienoin puheenvuoro oli Wall Streetillä työskentelevällä Carla Harrisilla – hänen pelkkä lavalle tulonsa sai kaikki katseet kiinnittymään häneen.

Nordic Business Forum ei ole pelkästään johtajien pelikenttä, vaan monella muullakin tasolla työskentelevät saavat tapahtumasta hirveän paljon irti.

 

Kata Bäckman

Tapahtumavastaava, Soupster Family

Olin 18-vuotiaana töissä catering-yrityksessä. Asiakkaallamme oli kesähäät meren äärellä. Ennen vieraiden saapumista olimme takapihalla paistattelemassa päivää, ja paikalle tuli kollegamme koiran kanssa. Koira puraisi isäntäänsä vahtiessa tarjoilijaa kädestä, ja tämä joutui lähtemään päivystykseen. En ehtinyt saamaan uusia apukäsiä.

Alku sujui hyvin, mutta sitten ruokailun aloitus viivästyi ja juhlavieraat alkoivat käymään levottomiksi. Keittiömestarilla oli vaikeuksia, ja pöytään päätyi osittain raakaa, osittain palanutta riisiä. Myös hääkakun telineen kanssa oli hankaluuksia – nolointa oli, että kakku oli määrä kasata juhlasalissa. Tunsin vieraiden katseet selässäni, kun kääntelin telineen osia, joita en saanut kasattua. Lopulta vein kakun telineineen keittiöön ja virittelin ilmastointiteipin avulla telineen kasaan. Kakku saatiin pöytään, mutta jännitin koko tarjoilun ajan, että viritelmäni pettää.

Päätin, että nämä olivat vihoviimeiset häät, joissa tarjoilen. Ei mennyt montaa viikkoa, kun työskentelin taas häissä, mutta aikaisemmasta oppineena pidin huolen, että kaikkeen löytyy plan B.

Katja Kivistö

Markkinointiviestintäpäällikkö, HyTest

Kokoonnuimme sadan hengen voimin yrityksen 25-vuotisjuhliin Haikon Kartanoon toukokuussa. Kollegat Suomesta, Venäjältä ja Kiinasta kokoontuivat ensi kertaa upean Suomen luonnon äärelle kahden päivän ajaksi.

Varsinkin Shanghaista ja Moskovasta tulleet olivat vaikuttuneita juhlapaikasta. Sää osui nappiin, ja saimme nauttia kevään heräämisestä. WhatsApp-ryhmämme täyttyi luontokuvista: suomalaiselle itsestään selvä vihreä luonto, puhdas ilma ja meren tuoksu lumosivat juhlavieraat täysin.

Olimme aamupäivän ajan tutustuneet paremmin toisiimme tehden elokuvia. Iltapäivän koittaessa oli aika pukeutua parhaimpiin. Oli ryhmäkuvan aika. Kartanon portailla kokoontui sata parhaimpiinsa pukeutunutta HyTestiläistä ja ikuistettiin huikea potretti. Sitten oli aika siirtyä rantaan Villa Haikkoon Finlandian soidessa taustalla.

Illan ohjelma oli mukaansatempaava, ja illan pimetessä väki kokoontui tiiviisti tanssilattialle tanssimaan hyttysten inistessä taustalla. Ohjelma vaihteli kiinalaisesta perinnemusiikista suomalaiseen letkikseen Moskovan kollegoiden esittämänä!

Julkaistu Evento-lehdessä 6/2019.

Sulje mainos Tilaa Evento