Mielekkäässä työssä kukoistat – näin löydät piilotyöpaikan

Sekä henkilökohtaiset että työelämän kriisit ovat elämän risteyskohtia. Ne tarjoavat mahdollisuuden tarkastella omia arvojaan ja asenteitaan ja päivittää niitä. Mutta osaatko etsiä rohkeasti uutta suuntaa? Miten ja mistä löydät uuden työn, johon suhtaudut intohimoisesti?

Riikka Pajunen sanoo, että ihminen on yllättävän hyvä sopeutumaan erilaisiin olosuhteisiin. Vaikka mieli halajaisi uutta, yritämme järkisyihin vedoten keksiä esteitä unelmien toteutumiselle.

– Yleisimmät tekosyymme lienevät ajan ja rahan puute. Maailma on kuitenkin täynnä aikaa ja rahaa.

Jos haaveena on uusi työpaikka, se tuskin löytyy työpaikkailmoituksen perusteella.

– Listaa, kuinka moneen työpaikkaan olet työllistynyt lehti-ilmoituksen perusteella ja tullut valituksi, Pajunen kehottaa.

Totta. Pajunen toteaakin, että niin kutsuttuja piilotyöpaikkoja on jopa kaksi kolmesta avoimesta työpaikasta. Ja kun rehellisesti myönnämme, kuinka paljon aikaa käytämme paikkoihin, joihin emme työllisty, ei ole ihme, jos työnhaku tuntuu vaivalloiselta.

Katse kannattaakin kiinnittää työpaikkoihin, joista ei vielä edes ole tietoa eli piilotyöpaikkoihin.

– Kasvatustieteilijän lyhyellä matikallakin voi päätellä, että jos suurin osa todennäköisistä paikoista on piilotyöpaikkoja, kannattaisiko voimavarat ja aika käyttää niihin? Kyllä. Jospa käytät ensi viikolla neljä päivää toimenpiteisiin, jotka johtavat piilotyöpaikan saantiin ja yhden päivän lehti-ilmoitusten perusteella avoimien töiden hakemiseen.

Mistä liikkeelle piilotyöpaikkaa etsiessä?

Kaikki lähtee liikkeelle Pajusen mukaan itsetuntemuksesta. Piilotyöpaikkaa etsiessä ei Pajusen mukaan tarvita ansioluetteloa. Ja mikä parasta: koulutusta vastaavan työn ei tarvitse tai edes pidä olla lähtökohta.

– Unohda cv:t ja koulutukset. Laita fokukseksi työnhakuprojekti ja keskity siihen.

Tärkeintä, että asetat päämäärän itsellesi. Seuraavaksi on hyvä miettiä, keneen pitäisi tutustua ja kenen kanssa verkostoitua. Mitkä ovat omia aitoja kiinnostuksen kohteita?

– Keskity siihen, mikä sinua oikeasti kiinnostaa ja tee töitä työllistymisesi eteen. 

Unohda cv:t ja koulutukset. Laita fokukseksi työnhakuprojekti ja keskity siihen.”

Matti Meikäläisiä on rivissä, mutta sinä erotut joukosta omilla vahvuuksillasi. Pajunen luettelee joukon kysymyksiä. 

– Minkälainen tyyppi olet, missä viihdyt, mikä on kotoisaa? Onko organisaatio pieni vai iso, kansainvälinen vai paikallinen, järjestö vai yritys? Pidätkö liikkuvaisesta vai stabiilisti paikoillaan olevasta työstä? Joustatko mielelläsi työajoissa vai arvostatko kiinteitä, selkeitä työaikoja? Haaveiletko yrittäjyydestä vai onko toisen palveluksessa työskentely kuitenkin sinulle parempi vaihtoehto?

Rehellinen itsensä tarkastelu on jokaiselle tarpeen.

– ­Miten suhtaudut itseesi ja työhösi? Onhan sinulla myönteinen minäkuva? Puhutko myönteisesti ja kannustavasti itsestäsi vai sätitkö itseäsi?

Motivaatio ajaa osaamisen ohitse

Motivaatio on työnhaussa numero yksi. Se on osoitus haluamisesta.

– Paitsi sydänkirurgiassa. Ansioluettelossa luetellaan yleensä, mitä osataan ja haetaan niihin tehtäviin, vaikka työ ei olisikaan niin kiinnostavaa.

Sen sijaan olisi haettava paikkoja, jotka kiinnostavat aidosti, mutta josta ei ole välttämättä yhtään kokemusta.

– Tuloksellinen työnhaku kohdistuu paikkoihin, joihin on tulenpalava kiinnostus.

Motivaatio on työnhaussa numero yksi. Se on osoitus haluamisesta.

Onkin hyvä miettiä, mikä olisi salainen unelma tai haave, jos nykyistä työpaikkaa ei olisi.

– Mistä syttyisit? Vastaako se lainkaan paikkaa, jota haet? Jos et löydä mitään yhtymäkohtia, olet todennäköisesti suuntautumassa väärään paikkaan.

Etukäteen on hyvä miettiä osaamiselleen hinta eli palkkatoive. Minkä summan alle ei ole valmis lähtemään uuteen työhön ja mistä realiteeteista haluaa pitää kiinni.

Ole ylpeä itsestäsi

Pajunen sanoo, että viisikymppiset työllistyvät helposti headhuntereiden kautta.

– He ovat luotettavia, osaavat keskittyä olennaiseen, eivätkä hätkähdä pienestä. Voit olla varma, etteivät he vaihda helposti työpaikkaa.

Pajusen kokemuksen mukaan ikä ei ole este, mutta huono asenne on.

Hän kehottaakin olemaan ylpeä itsestään. Se näkyy ulospäin.

– Kerro, että sinulla on paljon tarjottavaa ja miten osaamisesi hyödyntää yritystä. Ja sano: maltan tuskin odottaa, että pääsen aloittamaan työni teillä.

Kuka?

Riikka Pajunen

  • Inspiroiva, jämäkkä ja inhimillinen onnellisen työelämän rakentaja.
  • Kokee olevansa kutsumustyössään valmentajana.
  • Pitkä tausta valmentamisesta, HR:stä ja rekrytoinnista.
  • Montevista-nimisen yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja.

#omaatehtävääetsimässä

montevista.fi

Julkaistu Evento-lehdessä 3/2019.