Majesteetillinen hotelli Presidentti

Helsingin sydämessä sijaitseva Original Sokos Hotel Presidentti on ollut avajaisistaan lähtien kaikenkokoisten juhlien näyttämö. Vasta uudistuneessa hotellissa vietetään elämyksellisiä tapahtumia.

Original Sokos Hotel Presidentin aulasta nousevat portaat yläkertaan. Salista kuuluu svengaava livemusiikki. Vieraat ovat kokoontuneet kaiteen ääreen seuraamaan tulijoiden virtaa aivan kuin tasavallan presidentin vastaanotolla. Ylätasanteella odottaa lasillinen kuohuvaa. Salamavalot räiskyvät. Tänään teemana on vallaton 1920-luku. Se näkyy juhlijoiden pukeutumisessa. Luvassa on kuulema myös aikakauden herkkuja. Tarjoiluhenkilökunnan hiuksia koristavat otsapannat charleston-tyyliin.

Kun asiakas haluaa tietyn teeman tilaisuudelleen, Original Sokos Hotel Presidentissä otetaan suunnittelutilaus innostuneena vastaan. Erilaisten mielikuvien ympärille luodaan elämyksiä, jotka täydentävät asiakkaan toivoman tilaisuuden tunnelman.

– Osaava ja kokenut henkilökunta auttaa suunnittelussa ja toteutuksessa tarjoten myös sellaisia ideoita, joita tilaaja ei kenties ole tullut ajatelleeksikaan, kertoo hotellinjohtaja Hannele Laurila.

– Monesti asiakas käy tastingissa tutustumassa menu-ehdotukseen. Toisinaan toteutamme asiakkaan haluaman artistin buukkauksen. Joillain vieraillamme on taas tarkka visio tilaisuudestaan kukkia ja pöytäliinoja myöten, jolloin meidän tehtävänämme on toteuttaa näkemys millilleen, sanoo kokous- ja tilausravintolapäällikkö Nina Tammilehto.

– Välillä saleissa soi salsa ja keittiö valmistaa karibialaiset herkut, merihenkistä tilaisuutta varten henkilökunta pukeutuu raitapaitoihin. Omassa elokuvateatteri Cinema Pressassa on ehditty juhlia jo Tuntemattoman sotilaan seurassa hernerokka-tarjoilun kera, Tammilehto muistelee.

Juhlat kahdelle tai kahdelle tuhannelle

Original Sokos Hotel Presidentti on keskellä kaupunkia sijaitseva monumentaalinen rakennus. Suuri koko mahdollistaa ison mittakaavan juhlinnan. Kun hotellin kaikki tilat otetaan käyttöön, vieraita voi kutsua jopa 2 200. Tällöin yläkerrassa saattaa soida iskelmä, alakerrassa rokki ja pienemmissä tiloissa esitetään jotain aivan muuta.

Myös intiimeille tilaisuuksille löytyvät oikeanlaiset puitteet vasta uudistetuista tiloista. Presidentissä on vietetty ristiäisiä, monien eri kulttuurien hääjuhlia, karonkoita ja merkkipäiviä. Tunnelmallinen miljöö ja toteutus tilaisuuksiin löytyy myös uunituoreesta Bistro Manusta, jonka kabinetit soveltuvat niin yritysillallisiin kuin vaikkapa perhejuhlin.

Elävät kuvat ja show’t keskellä kaupunkia

Cinema Pressa tarjoaa yksityisen elokuvateatterin keskellä kaupunkia. Asiakkaan valittavissa on sekä kotimaisia että ulkomaisia elokuvia, usein jo ennen virallista ensi-iltaa. Leffailtaan yhdistää halutessaan omaakin ohjelmaa, ja kokemuksen huipentaa elokuvan teemaan liittyvä tarjoilu.

Show & Dinner on jo liki klassikon aseman saavuttanut illanviettopaketti parhaaseen pikkujouluaikaan. Tämä erikokoisille seurueille sopiva illanvietto yhdistää herkullisen ruoan, korkeatasoisen esityksen teatterisalissa ja lopuksi vielä jatkot Pressassa bilebändien tahdittamana.

– On hauska seurata, miten Show&Dinner-vieraat verkostoituvat illan aikana toisten pöytäseurueiden kanssa, kokous- ja tilausravintolapäällikkö kertoo. Monasti verkostoituminen jatkuu tanssilattialle saakka.

Presidentillisiä kohtaamispaikkoja kaikenkokoisille seurueille / henkilöä:

Auditorio 370 – Presidentti-sali 300 Sylvi-sali 100 – Carl Gustaf 72 Kaleva 72 – Kaarlo 72 – Kristian 60 Lauri 60 – Urho 50 – Juho-Kusti 40 Kusti 30 – Risto 24 – Kyösti 24 Ukko-Pekka 20 – Kultaranta 12 Juho 10 – Ukko 8 – Pekka 8 Tilausravintola Pressa 87

Presidentti- ja Sylvi-salit ovat yhdistettävissä, jolloin tilaan mahtuu esimerkiksi 800 vierasta cocktailtilaisuuteen tai 420 vierasta istumaan illalliselle.

 

ORIGINAL SOKOS HOTEL PRESIDENTTI

Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki • Puh. 020 1234 608

Pääkaupunkiseudun myyntipalvelu

  • puh. 020 1234 600 / kokous- ja
  • ryhmämajoitusvaraukset puh. 020 1234 800 / ravintolavaraukset

www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/sokos-hotel-presidentti

www.raflaamo.fi/fi/helsinki/tilausravintola-presidentti/ juhlat-ja-kokoukset

Instagram: sokoshotelpresidentti   

Facebook: sokoshotelpresidentti

Ivana Helsinki loi Presidentistä tarinallisen elämyshotellin

Legendaarinen hotelli on käynyt läpi mittavan muodonmuutoksen. Kahden ja puolen vuoden aikana kaikki majoitushuoneet uusittiin täysin; muutostöiden jäljiltä huoneissa on entisellään lähinnä sijainti.

Ivana Helsingin Paola Suhonen suunnitteli huonekerroksiin viisi erilaista teemamaailmaa, joissa suomalaiset ilmiöt – sisu, hiljaisuus, satumetsä, juhannus ja talvimyrsky – tulevat esiin yllätyksellisin tavoin.

Uudistuksen myötä myös vastaanottoaulan ilme muuttui. Presidentin vieraat saapuvat nykyään selkeälinjaiseen, avaraan tilaan, jota kehystävät rouheat betonipintaiset pylväät. Aula on toiminut esimerkiksi salonkimuotinäytösten näyttämönä.