Levillä kokouskin on elämys

Kokousmatka gondolihissillä, workshop vanhassa pirtissä, taukokahvit keskellä Lapin kauneinta luontoa ja pari ikimuistoista lomapäivää virallisen ohjelman päätyttyä. Lapin ylväissä tunturimaisemissa arki unohtuu, sielu lepää ja ajatukset lentävät uusiin korkeuksiin.

Kittilän kansainvälisen lentoaseman kupeessa sijaitseva Levi on tuhannen asukkaan kylä, jossa käy 750 000 vierasta vuodessa. Merkittävä osa heistä on liikematkustajia, joille Levin seutu tarjoaa elämykselliset puitteet kokouksiin, seminaareihin, workshopeihin, tyhy-päiviin ja muihin yritystapahtumiin.

– Levin hotelleissa, mökeissä ja lomahuoneistoissa on kaikkiaan 25 000 vuodepaikkaa. Lisäksi majoittua voi vaikka luonnon ihmeiden ihailuun tarkoitetuissa igluissa ja lasikattoisissa pyramideissa, kertoo Visit Levin myyntipäällikkö Katja Rauhala.

Kaikissa Levin hotelleissa on monipuoliset kokoustilat, mutta Lapissa kun ollaan, maustuu yritystilaisuus kuin itsestään ripauksella arktista eksotiikkaa.

– Levin tunturikylän yllä, laskettelurinteen huipulla sijaitsevassa Tapahtumakeskus Levi Summitissa voi järjestää todellisen huippukokouksen, jonka upeiden maisemien ääreen ei matkusteta bussilla tai metrolla, vaan gondolihissillä, Rauhala yllättää.

– Pienempi kokous tai workshop saa puolestaan uuden ilmeen lappilaisessa pirtissä tai vaikkapa Tonttulan elämyskylän satumaisessa tunnelmassa. Tällaisessa ympäristössä voi syntyä vain hyviä päätöksiä.

Oli kokouspaikka mikä tahansa, Rauhala muistuttaa työhyvinvointia ylläpitävien taukojen tärkeydestä. Kokouspäivän katkaisijaksi sopii hänen mukaansa esimerkiksi venyttelyjumppa kokoustiloissa tai kevyt jooga taivas­alla.

– Kokoustauolla voi myös laittaa sukset jalkaan tai esimerkiksi happihypellä laavulle kahvittelemaan. Erilaiset kisailut taas ovat hauskoja ja suosittuja tiimihengen kohottajia, joiden jälkeen työt luistavat entistä jouhevammin.

Monipuolisia elämyksiä ympäri vuoden

Virallisen ohjelman täydennykseksi Leviltä löytyy toimintaa jokaiseen makuun. Mikä parasta, Lapin ainutlaatuisista elämyksistä voi nauttia kaikkina vuodenaikoina.

– Levi ei ole vain lunta ja laskettelua, vaan tekemistä on vuoden jokaiselle kuukaudelle, Rauhala korjaa yleisen erheen.

Valikoimaa riittää moottorikelkkailusta lumikenkäilyyn, ympärivuotisista pyöräretkistä lasersotaan ja tunturivaelluksesta todellisiin kestosuosikkeihin – koiravaljakko- ja pororetkiin. Levillä voi myös pelata kierroksen maailman pohjoisimmalla PGA-tason golfkentällä.

– Lapin golfkausi on lyhyt, mutta kun näillä leveysasteilla pelataan, voi pelata vaikka vuorokauden ympäri, Rauhala nauraa.

Liikematkan venyttäminen parilla vapaapäivällä ei olekaan Levillä tavatonta, sillä kukapa ei haluaisi nauttia maailman puhtaimmasta ilmasta Suomen suosituimman kansallispuiston maisemissa.

Moni tekee kokousmatkansa jatkeeksi myös muutaman päivän etätöitä. Esimerkiksi talvipäivän valoisan ajan voi käyttää aktiiviseen vapaa-ajan viettoon, kesällä työt sujuvat vaikka luonnon helmassa Lapin yöttömästä yöstä nauttien.

Koko matka yhdeltä luukulta

Levi on elämää sykkivä, kompakti kylä, jossa kaikki palvelut ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Ja palveluita – niitä Levillä riittää.

– Kylän 60 tasokasta ravintolaa pitävät huolen siitä, ettei nälkä kurni yhdenkään vieraan vatsassa. Kymmenet ohjelmapalveluyritykset taas varmistavat, että kotiin lähdetään monta elämystä rikkaampana, Rauhala toteaa.

Luonnon helmassa nautittavat nokipannukahvit piristävät keskellä kokouspäivää.
Luonnon helmassa nautittavat nokipannukahvit piristävät keskellä kokouspäivää.
Pyöräretki Levin maisemissa on elämys kaikkina vuodenaikoina.
Pyöräretki Levin maisemissa on elämys kaikkina vuodenaikoina.
Sauna kuuluu itsestään selvänä osana jokaiseen Levin matkaan.
Sauna kuuluu itsestään selvänä osana jokaiseen Levin matkaan.
Porotkin sen tietävät: Levillä on parhaat harrastusmahdollisuudet vuoden jokaisena päivänä.
Porotkin sen tietävät: Levillä on parhaat harrastusmahdollisuudet vuoden jokaisena päivänä.

Koska tarjontaa on paljon, saattaa valinnanvaikeus yllättää. Siksi kokousmatkaa suunnittelevan kannattaakin Rauhalan mukaan hyödyntää aluetta myyvän ja markkinoivan Visit Levin vankka paikallisosaaminen.

– Meillä on 30 vuoden kokemus ja parhaat tiedot Levin kokous-, tapahtuma-, majoitus- ja matkustusmahdollisuuksista. Me tunnemme perinpohjaisesti Levin, sen kaikki kohteet, aktiviteetit, siirtymät ja välimatkat, ja räätälöimme jokaiselle yritysryhmälle juuri heidän tarpeitaan vastaavan matkakokonaisuuden. Sitä paitsi meiltä saa vielä komeat maisematkin kaupan päälle.

Tervetuloa Leville!

016 639 3360

sales@visitlevi.fi

www.levi.fi

Visit Levin myyntipäällikkö Katja Rauhala.

Myyntipäällikön kokousvinkki

  • Kohde: Huvila tai vanha pirtti.
  • Tarvittavat varusteet: Läppäri ja villasukat.
  • Lounas: Paikallista lähiruokaa, kuten poroa, kalaa ja marjoja.
  • Taukokahvit: Kodassa tai nuotiolla matkamuistoksi jäävästä nimetystä kuksasta.
  • Kokouspäivän jälkeen: Lauttasafari Levijärvellä räiskäleitä paistaen tai lumikenkäretki tunturiin.
  • Iltaohjelma: Sauna ja illallinen Immeljärven tai Ounasjoen rannalla.

Luonnon ihmeitä Levillä

  • Keskikesän yötön yö kestää 45 vuorokautta. 
  • Ruska on kauneimmillaan syyskuussa.
  • Revontulet aloittavat tanssinsa elokuun lopulla ja värittävät kirkkaita öitä läpi talven.