Lämminhenkisten kohtaamisten Original Sokos Hotel Tripla

Helsingin uudessa ytimessä, Pasilassa, avautuu 13. tammikuuta hotelli, jonka kokouskeskuksessa katto on korkealla, mutta kynnys matalalla. Hotellinjohtaja Hanna Riihimäki on koonnut vieraita vastaanottamaan tiimin, jolle ihmisten kohtaaminen on sydämenasia.

Helsingin ja koko Suomen tapahtumien keskipisteessä, Messukeskuksen ja Hart­wall-areenan naapurissa sijaitseva Original Sokos Hotel Tripla tarjoaa helposti saavutettavat ja moneen muuntuvat tilat. Koska koko hotellin sielu on yhdessä tekeminen, kunnioitetaan tulevassa kokousmaailmassa ja sen palvelutarjonnassa suomalaisia kyliä. Tämä näkyy muun muassa tilojen nimissä.

Tapahtumajärjestäjien kaipaama uusi iso Ballroom on nimetty hotellin kotikylän mukaan Fredriksbergiksi. Se muodostuu kolmesta tilasta – Fred, Riks ja Berg – ja palvelee 650 hengen tilaisuuksia. Istuva illallinen pyöreissä pöydissä onnistuu 390 hengelle. Koko juhlakerros sopii jopa 900 hengen kutsuille.

Hanna Riihimäki.

– Kokousmaailmastamme tekee poik-keuk­sellisen se, että teemme yhteistyötä suomalaisten kylien kanssa – kylien, jotka ovat tunnettuja yhteisöllisyydestään, yhteistyöstään ja elinvoimaisuudestaan – kaikki asioita, joita haluamme myös hotellina edistää, hotellinjohtaja Hanna Riihimäki esittelee.

Hotelli- ja tapahtuma-ala on Riihimäen määritelmän mukaan kohtaamis- ja elämysbisnestä, jossa kaikki tapahtuu ihmisten kautta. Original Sokos Hotel Triplan identiteetti rakentuu kohtaamisten varaan:

– Kohtaamisissa saavutamme sen merkitsevän eron; sydämellisessä ja välittömässä tavassa kohdata ihminen, Riihimäki lupaa.

Kokouksista ja tapahtumista vastaava ravintolapäällikkö Anu Kärkkäinen toteaa, että myös ulkopuolinen aistii, onko työilmapiiri hyvä. Siksi Triplaan on haettu nimenomaan sydämellistä tiimiä.

– Palvelu on ykköskärkemme, ja siksi on tärkeää löytää oikeanlaiset ihmiset. Johdamme palveluesimerkillä, Kärkkäinen maalailee.

Kylä joka yhdistää

Tripla on kylä joka yhdistää, Riihimäki visioi. Isossa elämyskeskuksessa Original Sokos Hotel Tripla tarjoaa paikan, jossa pysähtyä ja kohdata. Se korostuu myös siinä, miten hotelli näkyy kauppakeskuksen suuntaan.

– Näkymä meiltä Triplan tapahtuma­torille on kahvila. Kylä-kahvila ja Kylä-baari ovat kokoontumispaikkoja ei vain hotellin vieraille vaan kaikille kävijöille. Baari tulee vastaanoton yläpuolelle: meiltä näkee, mitä tapahtuu, mutta paikka on suojainen ja rauhaisa. Kun ihmiset etsivät paikkoja tehdä töitä, meidän vahvuutemme on, että meillä on hyvät tilat keskittymiseen tai tapaamisten järjestämiseen, Riihimäki sanoo.

Yhteyksiä hotelli luo myös ympäröivään kaupunkiyhteisöön, omaan kyläänsä. Pasilalaiset ovat jo käyneet juttelemassa siitä, mikä on kaupunginosan ydintä. Monelle Pasilan ääni on usein soiva mustarastaan laulu, ja Riihimäkeä ja Kärkkäistä hymyilyttää, kun he pohtivat, miten tämä arvokas paikallistieto otetaan hotellissa vieraiden iloksi käyttöön. Myös Keskuspuiston läheisyys on pasilalaisille arvokas juttu, ja sinne osataan neuvoa reitti myös hotellin vastaanotosta.

Tervetuloa kylään, kaupunkiin.”

– On tunnistettu jo pidempään, että ihmiset hakevat autenttisuutta. Hotellin on sidottava itsensä johonkin, pois kasvottomasta ketjumaisuudesta. Meillä on tässä mahtava mahdollisuus olla hyvä naapuri esimerkiksi Triplassa työskenteleville, alusta monen­näköiselle yhteistyölle, Riihimäki pohtii.

Aiempien vuosien tulevaisuusvisioissa veikattiin digitalisaation ajavan tapahtuma- alaa alas. Nyt näkymä on kuitenkin toinen: yhteyttä toisiin ihmisiin haetaan yhä vahvemmin, eivätkä kohtaamiset poistu. Tämä koskee niin hotellin palveluita kuin ylipäätään tapahtuma-alaa.

– Totta kai tarjoamme digitalisaation mahdollistamia nopeita palveluita esimer­kiksi hotelliin kirjautumisessa. Se ei kuiten­kaan poista sitä arvoa, mikä on ihmisen kohtaamisella, ja meillä tulee aina säilymään henkilökohtainen palvelu, Riihimäki lupaa.

Triplan avauksen huikeaa suosiota Riihimäki seurasi hurmioituneena. Avajais­hulinoissa oli puoli miljoonaa kävijää ja miljoonan kävijän raja rikkoutui viikossa.

– Hurja startti lupaa hyvää. Koko kauppakeskuksen maineen puolesta sillä on väliä, millaisen alun se saa, Riihimäki toteaa tyytyväisenä.

Vastuullisuus sisäänrakennettuna

Vastuullisuus on sisäänrakennettu Pasilaan uuteen tapahtumakeskukseen. Ensinnäkin sijainti Suomen parhaiden liikenneyhteyksien äärellä tekee paikasta helposti saavutettavan. Kun hotelliin kerran tulee, Triplasta tai Pasilasta ei ole välttämätöntä poistua. Kävijöitä Suomen johtavilla tapahtuma-areenoilla on noin kolme miljoonaa vuodessa.

– Tapahtumiin tulijoille olemme hyvä nukkumapaikka, ja tietysti olemme läheinen iso hotelli myös näytteilleasettajalle, joka saattaa järjestää Triplassa messuihin liittyvät asiakas­tilaisuudetkin. Vieraan ei tarvitse poistua Pasilasta, Kärkkäinen visioi.

Riihimäki lisää vielä, että Pasilan asemalla sijaitseva hotelli antaa nyt niin trendikkäälle staycation-lomalle uuden sisällön – loma voi olla stationcation. Sitä edesauttaa Triplan huikea ravintolatarjonta, jolta odotetaan paljon. Myös hotellille se on ensiarvoisen tärkeä, sillä varsinaista ravintolaa hotelliin ei tule.

Hotelli hakee toiminnalleen Green key -ympäristömerkin, kuten kaikki Sokos-hotellit. Modernilla rakennustyömaalla on otettu energiatehokkuus huomioon kaikissa vaiheissa, ja Triplassa on tehty fiksuja ratkaisuja lähtien hulevesien ohjauksesta ja viher- katoista. S-ryhmän kattava vastuullisuus- työ antaa hyvän pohjan hotellin omalle vastuullisuustekemiselle.

– Hävikkiajattelussa lähdemme siitä, että tilausprosessi on mitoitettu oikein: tilataan oikea-aikaisesti oikea määrä, se on paras keino minimoida hävikkiä. Hankinnat ovat sataprosenttisen jäljitettäviä. Sosiaalinen vastuu näkyy laaja-alaisessa rekrytoinnissa. Kun saamme toiminnan käyntiin, aloitamme oppilaitosyhteistyön. Johtamistyössä hoidamme työntekijöiden hyvinvointia ennaltaehkäisevästi.

Riihimäki mainitsee vielä kulttuurisen vastuun: Original Sokos Hotel Tripla on osa Pasilaa ja kehittää kaupunginosaa yhdessä tekemällä. Hän huomauttaa, että vastuullisuuden huomiointi on tärkeää jokaiselle, jotta oman työn voisi tuntea merkitykselliseksi.

Anu Kärkkäinen kertoo ihastuneensa nuoren hakijan työhaastattelussa tekemään vastuullisuuslinjaukseen: hän lupasi kantaa vastuun tekemästään työstä. Tämä on ilahduttava näkökulma vastuullisuuteen – otetaan vastaan työ ja hoidetaan se hyvin loppuun.

Original Sokos Hotel Triplan tilat muuntuvat moneen

Ballroom sopii teatterimuotoon sisustettuna yli 600 hengen tilaisuuksiin.

Fredriksberg 585 m² – 634

Riksberg 323 m² – 338

Fred 262 m² – 280

Riks 150 m² – 148

Berg 173 m² – 190

Jakokoski 41 m² – 40

Vuolenkoski 76 m² – 70

Eskola 61 m² – 40

Kaivola 45 m² – 30

Alpua 29,5 m² – 30

Tiutinen 15 m² – 6

Vuotso 19 m² – 10

Rämsöö 18,5 m² – 8

Teijon ruukkikylät 29,5 m² – 12

Fiskars Village 36,5 m² – 18

Pasila 25,5 m² – 12

Kumpula 38,5 m² – 30

Hotellissa

  • 14 kerrosta
  • 430 huonetta, 1 011 vuodepaikkaa
  • Neljä suitea, kaksi saunallista huonetta
  • 11 esteetöntä huonetta

www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/original-sokos-hotel-tripla