Kuninkaan Lohet tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua: Virtaa jokilaaksosta ja ruokaa ihan läheltä

Vantaanjokilaaksossa, vain kahdeksan kilometrin päässä Helsinki-Vantaan lentokentältä, on luonnonkaunis keidas, jonka palvelukonseptiin kuuluvat kokonaisvaltaiset elämykset miljöön, luonnon, loistavan palvelun ja hyvän ruoan keinoin.

Luontoelämyksellä maustettu kokouspäivä on tapahtumaravintola Kuninkaan Lohien bravuuri: puolen tunnin aistiharjoitukset luonnossa rauhoittavat osallistujat.

– Jo 20 minuuttia luonnossa laskee sydämen sykettä, verenpainetta ja kortisolin tasoa. Stressihormoni laskee luonnon helmassa todella nopeasti, ja harjoitukset vauhdittavat laskua. Saamme paljon palautetta esimerkiksi johtoryhmiltä, että olipa tehokas kokous, koko porukka oli läsnä ja hereillä, toimitusjohtaja Mika Turunen kehaisee.

Kuninkaan Lohet sijaitsee luonnonkauniissa Vantaanjoen maisemassa, jonka valtti on kulttuurihistoriallisen miljöön ja luonnon muodostama ainutlaatuinen kokonaisuus.

– Vantaanjokilaaksossa on ollut myllyjä, kievareita ja huviloita, joista viimeisetkin ovat valitettavasti tuhoutuneet 60-luvulla. Alueen historiasta, joka on ollut vilkas vuosisatojen ajan, muistuttavat meidän rakennuksemme, Viilatehdas vuodelta 1880 ja vuonna 1900 rakennettu kartano, Turunen kertoo.

Räätälöity tapahtuma pienelle ja isolle seurueelle

Tapahtumaravintola tarjoaa avaimet käteen -periaatteella virkistäytymistä, tehokasta kokoustamista ja juhlia missä hyvänsä skaalassa, kolmen hengen ryhmästä viidensadan hengen joukolle.

Virtaa ammennetaan lähiluonnosta asiakkaan toivomalla tavalla:

–  Haluamme auttaa saamaan tapaamisesta tehokkaamman. Asiakas kertoo haasteensa, ja me tarjoamme aktiviteetin, joka tukee tilanteessa: tiimiytymistä, rauhoittumista, valmennuksellisia elementtejä. Kysymme ensin, saako tulla hiki vai haluatteko mielenrauhaa ja hieman ulkoilua, sitten rakennamme ehdotuksen, myyntipäällikkö Mervi Repo kuvailee.

Kuninkaan Lohet huolehtii koko käsikirjoituksesta suunnittelusta toteutukseen. Omat kokit luovat ruoasta elämyksen ja ammattilaisten verkosto takaa, että mukana on tarvittavat tarjoilijat, esiintyjät, aktiviteettiohjaajat ja turva – kaikki.

Tilukset Vantaanjoen äärellä tarjoavat paljon toiminnallisia mahdollisuuksia: kokouspäivä Kuninkaan Kartanolla, melonta tai suppailu joella, kalastus koskella, kokkikurssi grillikeittiössä, joogatunti elämysladossa, illanvietto Viilatehtaalla takkatulen loimutessa. Miljöö ja tunnelma muuttuu, mutta kaikki on lähietäisyydellä.

– Toiveesta järjestämme tiimihenkistä kisailua tai seikkailuhenkisiä aktiviteetteja. Ohjelmassa voi olla kaksituntinen metsäpako, communication challenge tai survival game. Extreme-versiossa edetään kosken yli, Repo kuvailee.

Ruokaa ihan läheltä

Ruoka on tärkeä osa kokonaisvaltaista elämystä. Ruokatuotteessa Kuninkaan Lohet nostaa puhtaita makuja suomalaisesta luonnosta: koskesta, pellolta ja metsistä.

– Keittiöpäällikkömme suunnittelee tarjoilun alueeseen ja historiaan nojaten, kalaa, kasvista ja lihaa mahdollisimman läheltä hyödyntäen. Esimerkiksi riista – hirvi, peura, kauris – on kaikki paikallisilta metsästäjiltä, Repo kertoo.

Ruoka voi noudattaa perinteisen kokoustarjoilun kaavaa tai olla itse tehtyä.

– Tavoitteenamme on tarjota koko ajan enemmän elämyksiä ruokailuun. Esimerkiksi Viilatehtaalla on iso takka, jota hyödynnämme monin eri tavoin. Myös teemalliset kokkikoulut ovat pidettyjä, ja niistä jää vahva muistijälki. Moni sanoo, että parhaat ruoat saatiin, kun oltiin teillä ja päästiin vielä itse tekemään, Turunen kuvailee.

Parasta on luonnossa syöminen. Kahvit voidaan nauttia vaikka nuotiolla tikkupullaa paistaen.

– Nokipannukahvit ja tikkupulla on monelle kokouspäivän kohokohta!

Elämyksiä kosken rannalla

  • Kulttuurihistoriallinen luontokeidas 30 min Helsingin keskustasta, 10 min lentokentältä, Kehä III varrella
  • Kokous- ja tapahtumatiloja 2–500 henkilön ryhmille
  • Aktiviteetteja mielen rauhoittu­- misesta veden äärelle ja seikkailu-­ henkiseen actioniin upean luonnon keskellä
  • Lautasella puhtaita suomalaisia makuja ja elämyksellisiä hetkiä ruoan äärellä
  • Asiakkaan kokonaisvaltainen palvelu –  aamusta iltamyöhään – kaikki saman katon alta!

kuninkaanlohet.com