STURE4 tuo leikkisyyttä ja rentoutta Alvar Aallon suunnitteleman Kulttuuritalon kokoustiloihin. Kokoustilojen uusittu yleisilme on tuore ja raikas. Neuvotteluhuoneista suurimmat saivat uudistuksessa oman identiteetin: on vihreäsävyinen Elissa, keltainen Arkki ja mustalla ja valkoisella viimeistelty Studio. Tilat on nyt helppo hahmottaa.

– Kun toimme kokoustiloihin raikkautta, niissä on hyvä tehdä töitä. Tilalla on niin paljon vaikutusta fiilikseen! Tarjoamme nyt toimivuutta ja parempia työskentelyolosuhteita, Sture4:n takana olevan Sunborn Cateringin aluejohtaja Minna Nyman toteaa.

Jo vuodesta 2012 Kulttuuritalon toiminnanjohtajana toiminut, elokuusta lähtien uudella tittelillä toimintaa johtanut Nyman tietää, miten tärkeää kokouspaikan valinta on.

– Innostava tila tukee kokousta. Kun on hyvä fiilis, työt lähtevät sujumaan eri tavalla. Jo se, että lähdet omasta ympäristöstä toiseen ympäristöön, tuulettaa aina. Kun pääsee eroon tutuista ärsykkeistä, voi uudessa ympäristössä keskittyä olennaiseen. Fokus on kokouksessa, Nyman huomauttaa.

Vihreää ja keltaista

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan miljöön uudistaminen vaatii herkkyyttä.

– Alvar Aallon kädenjälki on Kulttuuritalossa vahva, joten oli tarkkaan mietittävä että uudistukset soveltuvat ympäristöön. Aallon kädenjäljen ja Sture4:n vision yhdistäminen teki tästä poikkeuksellisen kohteen, sisustussuunnittelija Jenni Haaslahti Suunnittelutoimisto Neliömetristä huomauttaa.

Haaslahti on luonut taidokkaasti pienillä keinoilla faceliftin, joka herättää Kulttuuritalon kokousmaailman uuteen eloon Sture 4:n väreissä.

Neuvottelumaailmaan tuotu vehreys tekee hyvää yleiselle viihtymiselle, luovuudelle ja inspiroitumiselle. Kulttuuritalon klassisiin puitteisiin vehreys sopii hyvin, kuuluuhan se myös suomalaiseen luonnonmaisemaan. Viherseinät luovat mukavia pysähdyspaikkoja aulatiloihin.Pari poikkeusta vahvistaa uutta positiivista fiilistä.

– Keltaisella väritetty Arkki on mainio tila. On räväyttävä kokemus astua tilaan, jossa lattia on auringonkeltainen!

Minna Nymanin oma suosikki uudistuksen jälleen on Studio. Arkkitehtonisen tilan tunnelmaa korostaa mustavalkoinen väritys, ja tässä tilassa pääsee lähelle Alvar Aallon työtä: yhden seinän täyttää Aallon arkkitehtuuripiirros Kulttuuritalosta.

– Piirroksessa kiteytyy se, että olemme vahvasti kiinni tässä päivässä, vaikka ammennamme historiasta. Se, että Aalto on tehnyt talon, on meille mieletön voimavara. Tämä on 61 vuotta vanha talo, mutta silti täällä onnistuvat tapahtumat moderneilla spekseillä. Talo toimii ja elää ajassa.

Joustavasti isolle ja pienelle tapahtumalle

Minna Nyman kiteyttää Sture4:n arjen: nykypäivän vaatimuksilla toteutettuja tapahtumia kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä.

– Nämä kulkevat käsi kädessä ja kaikki toimii. Tilojen runsaus ja muunneltavuus ovat arvokkaita asioita. Meillä on tilaa pienille tapahtumille, mutta myös erittäin isot tapahtumat onnistuvat, Nyman toteaa.

Esimerkkinä valtavan kokoisista tapaamisista Nyman mainitsee Päihdepäivät ja Mielenterveyspäivät, jolloin isot luennot järjestetään Kulttuuritalon isossa salissa, näyttely ja ruokailu aulassa ja pieniä workshop-tiloja riittää kymmenelle ryhmälle.

– Samaan aikaan tilamme ovat kompaktit, meillä ollaan tiiviisti yhdessä, vaikka koolla olisi 4 000 henkeä.

Nyman on erityisen ylpeä tiimistään, joka reagoi joustavasti asiakkaiden tarpeisiin.

– Ravintolapalveluiden integroiminen tapahtumiin sujuu meiltä, ja erityisarvoa syntyy asiakaslähtöisyydestä. Pystymme toteuttamaan toiveet, vaikka ne tulisivat vasta edellispäivänä.

Yksi Kulttuuritalon erikoisuus on toimintamalli, jossa talossa on vain yksi toimija, Sunborn Catering, joka vastaa kaikesta tapahtumatoiminnasta sekä ravintolaliiketoiminnasta. Osa toiminnasta on Sunbornin järjestämää, mutta tilaa myös vuokrataan eri tarkoituksiin.

– Kultsalaiset siirtyivät Sunbornille vanhoina työntekijöinä elokuussa ja samalla asiakkaan kannalta raja-aidat poistuivat, tämä on ainutlaatuista Suomessa, Nyman toteaa.

Uudistetut tilat ja uudet palvelut

Iloisen pirteä uusi ilme ulottuu myös palveluihin.

– Kun tilat on uusittu, myös palvelut uusitaan, se säteilee kaikkialle. Uusi kokoustuotteemme on deli-pöytä, joka tuo vihreyttä, raikkautta ja keveyttä kokouspäiviin. Deli-pöytä auttaa jaksamaan läpi päivän, se tarjoaa kullekin tarpeen mukaan energiaa ja virkistystä, Nyman kuvailee.

Kokouspalvelun vihreänä lankana kulkee rentous ja helppous: energiaa voi tankata joko aamusta iltapäivään tarjolla olevasta deli-pöydästä tai suoraan kokoustiloihin räätälöidystä tarjoilusta. Kokouslounaat tarjoilee Sture4-ravintola, ja päivittäin on tarjolla muun muassa kasvisvaihtoehto.

– Lounaan runsas noutopöytä jättää tilaa asiakkaan luovuudelle, jokainen saa koota oman näköisen annoksensa. Keittiömme suosii lähituottajien laadukkaita raaka-aineita ja monipuolisuus toteutuu satokausikalenterin rytmittämänä. Reseptiikka nojaa kotimaisiin klassikoihin, mutta makuinspiraatiota on haettu myös maailman eri kolkista, Nyman kertoo.

Tapahtumatarjoiluissa jalustalle nostetaan kotimaiset kalat, lihat ja monipuoliset kasvikset. Satokauden antimista tuotetaan herkullisia ja monipuolisia menukokonaisuuksia käsityönä. Ammattitaitoinen keittiötiimi loihtii vaihtelevia menuja erilaisiin tapahtumiin asiakkaiden toiveet huomioiden.

– Joustavuus on Kultsan avainsana, toimimme aidosti asiakaslähtöisesti ja saamme eniten palautetta siitä, miten helposti kaikki toimii tai laitetaan toimimaan viime hetken muutokset huomioon ottaen, Nyman kehaisee.

Piilotettu helmi: satapaikkainen auditorio

Kulttuuritalon salainen helmi kätkeytyy yhden ihan tavallisen oven taakse. Minna Nyman esittelee ylpeänä auditorion, joka ei tällä kerralla kaivannut kasvojenkohotusta.

– Auditorio ei nyt kaivannut muutoksia. Tila on uskomattoman toimiva, kukaan ei usko että täällä on sata paikkaa! Käytettävyydestä hyvä esimerkki on se, että voit järjestää yleisluennon auditoriossa ja ryhmätyöt viereisissä kokoushuoneissa. Se on kompakti ja hyvä kokouspäivän rakenne, toimii kivasti 20–100 hengelle, Nyman vinkkaa.

Sunborn-konserni

SUNBORN SAGA

  • Naantalin kylpylä
  • Ruissalon kylpylä
  • Naantalin Kaivohuone
  • Ravintola Snickari, Naantali
  • Honkapirtti, Ruissalo

SUNBORN CATERING

  • Kulttuuritalo
  • Vermo Arena
  • Logomo Kitchen ja Teatro
  • Pinella

SUNBORN YACHT -LAIVAHOTELLIT

  • Lontoossa ja Gibraltarilla