Riikka Arola aloitti Sunborn Sagan ja Sunborn Cateringin toimitusjohtajana toukokuussa. Kulttuuritalon helmi, upea Alvar Aallon tyylille ominainen auditorio, tuli hänelle yllätyksenä. Kuva: Mika Levälampi
Riikka Arola aloitti Sunborn Sagan ja Sunborn Cateringin toimitusjohtajana toukokuussa. Kulttuuritalon helmi, upea Alvar Aallon tyylille ominainen auditorio, tuli hänelle yllätyksenä. Kuva: Mika Levälampi

Kulttuuritalo terävöittää brändiään kokousjärjestäjänä

Legendaarinen Kulttuuritalo Helsingissä on paitsi konserttinäyttämö, myös iso kokoustalo. Alvar Aallon piirtämän talon uumenista löytyy monenlaisia tiloja akateemista henkeä huokuvasta auditoriosta pohjakerroksen kellariklubiin.

Kulttuuritalon ravintolatoiminnoista vuoden 2015 alusta lähtien huolehtinut Sunborn Catering teki historiaa vuoden 2018 alussa ja ryhtyi myös talon tapahtuma- ja kokouspalvelujen tarjoajaksi. Sunborn Sagan ja Sunborn Cateringin tuore toimitusjohtaja Riikka Arola iloitsee aluevaltauksesta:

– Olemme Kulttuuritalon ensimmäinen catering-yrittäjä, joka on ryhtynyt operoimaan tiloja. Huolehdimme koko talon toiminnoista, ja tuotantoyhtiömme Sunborn Liven kautta tuotamme myös itse ohjelmaa Kulttuuritalolle, Arola kertoo.

Arolalla on takanaan innovatiivinen tiimi, jonka tunnuslause on ”kaikki onnistuu”.

– On ihana johtaa joukkoa, joka on innostunut työstään ja pulppuaa ideoita! Meillä on hienot historialliset puitteet, ja Alvar Aallon perintöä vaalitaan, Arola sanoo.

Aluejohtaja Minna Nymanin johdolla Kulttuuritalo elää tunnelmasta toiseen: kirkkosalista konferenssitilaksi, keikkapaikasta gaalanäyttämöksi. Legendaariset keikat vuosien varrella ovat piirtäneet Kultsan historiaan – kukaan, joka oli Jimi Hendrixin keikalla, ei unohda sitä!

Kokouspalvelut isollekin joukolle

Nykypäivän suurin yllätys Kulttuuritalon sisällä ovat sen isot kokoustilat. Uudelle toimitusjohtajallekin tuli yllätyksenä, miten monipuoliset kokouspalvelut talossa on.

– Monikaan ei tiedä kokoustiloista! Kulttuuritalo kätkee sisäänsä yli 10 erikokoista kokoustilaa ja viihtyisän lounasravintolan, joka hoitaa myös kokoustarjoilun, Arola kertoo.

Alvar Aallon luomaan interiööriin kuuluu kaikkien tunteman pääsalin lisäksi tuntematon helmi: Yhden oven takaa avautuu intiimi sadan hengen auditorio, jonka rauhallista tunnelmaa sävyttää ikkunoista tulviva luonnonvalo.

Osaa kokoushuoneista voidaan yhdistellä joustavasti tarpeen mukaan. Niistä syntyy iso kokoontumistila esimerkiksi ruokailua tai vastaanottoa varten ennen illan konserttiin siirtymistä. Aulatilat taas soveltuvat näyttelyn pystyttämiseen vaikkapa konferenssin yhteydessä.

Kulttuuritalon pääsali soveltuu noin 300– 1 400 hengen yksityistilaisuuksiin. Myös se on hyvin muokattavissa: permannon penkit voidaan poistaa ja korvata esimerkiksi illalliskattauksella. Penkkirivit poistamalla syntyy vapaata tilaa, johon voi luoda catwalkin tai varata tilaa seurusteluun ja tanssiin.

Kellarin klubitila soveltuu pienemmille keikoille, perhejuhliin tai vaikkapa pakohuoneeksi isommassa, ohjelmallisessa tilaisuudessa.

Sunbornin isot hartiat tuovat laatua

Suomalainen perheyritys Sunborn on tunnettu Naantalin ja Ruissalon kylpylöistä, jotka ovat molemmat merkittäviä loma- ja kokouskeskuksia. Toimitusjohtaja Riikka Arola uskoo, että Sunbornin myötä Kulttuuritalo ottaa aimo askeleen eteenpäin laadullisesti.

– Palvelujen ja tarjoilujen laatu on ottanut ison askeleen eteenpäin. Meillä on myös omaa Sunborn Live -tuotantoa: konsertteja ja live-keikkoja, joten pystymme vastaamaan monenlaisiin toiveisiin ja räätälöimään tilaisuuden alusta loppuun yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Kulttuuritalon moninaiset mahdollisuudet sopivat niin yritysten, liittojen ja yhdistysten kuin valtionhallinnon tahojen tilaisuuksiin. Arola muistuttaa, että Kulttuuritalon sijainti on varsin keskeinen.

On ihana johtaa joukkoa, joka on innostunut työstään ja pulppuaa ideoita!”

Talo tekee myös paljon yhteistyötä muun muassa Linnanmäen kanssa: kokouspäivän voi helposti päättää virkistävään iltaan viereisessä huvipuistossa.

Sunborn on erikoistunut teemallisiin illanviettoihin, ja Logomossa, Vermon Areenalla ja Teatteriravintola Kapsäkissä testattua konseptia voidaan hyödyntää myös Kulttuuritalolla.

– Olemme järjestäneet tai järjestämässä muun muassa Casino Royale -teemaillallisia Logomossa ja Queen show & dinnerin Vermon areenalla. Kapsäkissä räätälöidyt teatteri-illalliset onnistuvat myös 100–120 hengen yksityistilaisuuksina.

Kulttuuritalon ravintolakonseptin uudistuksen myötä kasvisruoka nousee entistä keskeisempään rooliin niin lounas- kuin kokoustarjoiluissakin. Arola kiittelee Sunbornin ketteriä ja innovatiivisia työntekijöitä.

– Olemme hyviä luomaan uutta ja tekemään tarjoiluja, jotka yllättävät ja ovat erilaisia kuin muualla. Koko tarjoilu voidaan suunnitella tilaisuuden teemaan liittyen, kohderyhmän ja tilaisuuden luonteen mukaan. Olemme ajan hermolla ja trendien aallonharjalla, Arola lupaa.

Arolalla on vinkki tapahtumien järjestäjille.

– Ensi vuoden pikkujoulut varataan nyt! Tänä vuonna on jo nähtävissä piristymistä pikkujoulukaupassa, ja isot tapahtumat seuraavalle vuodelle varataan ennen kuin olemme kunnolla toipuneet edellisestä pikkujoulukaudesta, Arola naurahtaa.

Kulttuuritalo muuntuu moneksi. Evento Awardsia juhlittiin 2017 energisissä tunnelmissa. Kuva: Mika Levälampi
Kulttuuritalo muuntuu moneksi. Evento Awardsia juhlittiin 2017 energisissä tunnelmissa. Kuva: Mika Levälampi
Vermo Areena sopii mainiosti show & dinner -illallisten näyttämöksi.
Vermo Areena sopii mainiosti show & dinner -illallisten näyttämöksi.

Sunborn-konserni

Sunborn Saga

 • Naantalin kylpylä
 • Ruissalon kylpylä
 • Naantalin Kaivohuone
 • Ravintola Snickari, Naantali
 • Honkapirtti, Ruissalo

Sunborn Catering

 • Kulttuuritalo
 • Vermo Arena
 • Teatteriravintola Kapsäkki
 • Logomo Kitchen ja Teatro
 • Pinella

Sunborn Yacht -laivahotellit

 • Lontoossa ja Gibraltarilla

 

 

www.kulttuuritalo.fi