Krista Helanto.
Krista Helanto.

Krista Helanto tuntee työstä palautumisen haasteet: "Kukaan ei anna sinulle ylimääräistä aikaa, se on itse otettava."

Hektisen työelämän uuvuttamat kaipaavat rentoa, joskus jopa ohjattua irtiottoa arjesta – pysähdystä ja ohjausta oikeaan suuntaan. Tapahtuma-alan ammattilainen yhdisti intohimonsa ja osaamisensa. Näin saivat alkunsa hyvinvointitapahtumat.

“I feel my heart beating, because you made me feel like I’m alive again.”

Krista Helannon Whatsappiin kilahti Youtube-linkki. Ilmoille kajahti Petteri ja Jyri Sariolan versio Tomas Höglundin Adventure of Lifetime -kappaleesta.

Asiakas kiitteli Helantoa hyvinvointitapahtumasta.

– Tapahtumiani voisi kutsua ekslusiiviseksi leirikouluksikin. Ne ovat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtääviä aktiivisia irtiottoja arjesta, Helanto kuvailee tapahtumia.

Hän tietää, mitä suorituskeskeinen elämä tuo tullessaan. Työpäivät tapahtumatuottajana Elämystaikureilla, Louderilla ja G2 Helsingillä olivat ympäripyöreitä. Projekteja tuli ja meni vauhdilla. Eteenpäin vain, vielä pari viikkoa, kyllä sitten rauhoittuu.

– Ei rauhoitu, ellet tee itse jotain. Iän myötä kroppa vaatii palautumista, mikä vie aikaa.

Uupunut keho, tai mieli, eivät kaipaa maratonia, vaan rauhoittumista. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ohjenuorana onkin: Tee sitä, mikä tuntuu hyvältä. Mutta kohtuudella.

Mistä löytää aikaa?

– Kyse ei ole siitä, onko sinulla aikaa vai ei. Kukaan ei anna sinulle aikaa, se on itse otettava.

Juju on siinä, että mukavuusaluetta on laajennettava, sopivasti.

Hemmottelun lisäksi Helannon tapahtumat sisältävät ripauksen normaalista poikkeavaa, esimerkiksi itsepuolustuksen opiskelua ja uintitekniikoiden hallintaa. Teoriaa ja käytäntöä mielekkäässä suhteessa. Tiivistettynä hyvän olon ja itsensä tutkiskelun yhdistämistä ravitsemukseen. Viikonloppu voi sytyttää kipinän uutta lajia kohtaan tai lisätä mielekkyyttä jo tutun lajin harrastamiseen.

– Jos pikkuisen patistat itseäsi, saat kicksejä.

Miksi viikonloppu?

Helanto uskoo vapaaehtoisuuden lisäävän motivaatiota ja tuloksellisuutta. Silti moni osallistujista kokee tapahtumista saamansa verkostot ammatillisesti hyödylliseksi.

– Heidän elämäntilanteensa ja kiinnostuksen kohteensa ovat samanlaisia. Työuran ja perheen solmukohdassa. Työt ovat haasteellisia ja he hakevat energiaa ja hyvää oloa.

Joillekin irtiotto voi tarkoittaa pelkästään lasillista viiniä ja hyvää unta miellyttävässä miljöössä.

Mistä eksklusiivisuus syntyy?

Helanto sanoo miettineensä tuottajan tarkkuudella jokaisen yksityiskohdan. Kokonaisuus pitää sisällään yllätyksellisyyttä ja ylittää odotukset. Ulkoilmaosuuksia on lisätty toiveiden mukaan. Hikipyyhkeet tuodaan käteen juuri silloin, kun niitä tarvitaan. Kun ajatus nälästä syntyy, välipalapatukat ovat jo edessäsi. Et ehdi edes huomata, että tarvitset nenäliinaa, kun se on jo ojennettu sinulle.

Mikä?

Lifeness Events

  • Perustaja Krista Helanto.
  • Yritys järjestää kokonaisvaltaisia hyvinvointitapahtumia, joissa tutustutaan ammattilaisten ohjauksessa eri liikuntalajeihin.
  • Tapahtumapaikat sijoittuvat luonnon ja meren läheisyyteen.
  • Tapahtumia on järjestetty muun muassa Löyly Helsingissä, Långvik Congress Wellness Hotellissa Kirkkonummella ja Regatta Spassa Hangossa.

lifeness.fi

Julkaistu Evento-lehdessä 3/2019.