Kilpailun kärkikahinoihin nousseet tapahtumat pitchasivat eilen kilpailutyönsä tuomaristolle. Elämys Groupin Jussi Viskari vetosi tuomariston ja yleisön tunteisiin Eurobasket-tapahtuman vaikutuksista Suomessa. Tapahtuma kisaa neljän muun ehdokkaan kanssa maailman parhaan urheilutapahtuman tittelistä. Voittaja selviää illalla.

– BEAn pitchauspäivän alusta asti oli hyvät tunnelmat. Näin unta, että ryöstämme kirjaimellisesti suomalaisten kanssa pankin täällä Portugalissa, joten sillä asenteella vedettiin. Hienoa, että tuomaristo näki että Eurobasketissa on kyse isosta koristarinasta Suomessa yksittäisen turnauksen sijaan, Viskari kommentoi.

Hänen arvionsa mukaan norjalaisen Schibstedtin Aftenpostenin The Rematch -tapahtuma on vahva kilpailija.

– Urheilutapahtuman on oltava innovatiivinen ja tuotava uutta kulmaa. Pelkkä lippujen myyminen ei tuloksena näissä karkeloissa riitä. Jos voitamme, voitamme kovan kisan.

Eurobasketin onnistumisen avaimena on Viskarin mielestä tiivis yhteistyö ja molemminpuolinen luottamus Suomen Koripalloliiton kanssa.

– Teimme Suomen juhlavuoden teeman mukaisesti töitä aidosti yhdessä sama maali tähtäimessä. 

Viskarin esiintyminen herätti yleisössä positiivisia reaktioita.

– Ehkä jotain respektiä saatiin, hän myhäilee ja toteaa, että ulkomaiset kilpailijat tulivat kättelemään hyväksyvästi esiintymisen jälkeen.

Seuraa tapahtuman live-lähetystä