Tampere-talo on monipuolinen kongressikeskus Tampereen keskustassa. Uuteen Courtyard by Marriott Tampere Cityyn pääsee suoraan sisätiloista.
Tampere-talo on monipuolinen kongressikeskus Tampereen keskustassa. Uuteen Courtyard by Marriott Tampere Cityyn pääsee suoraan sisätiloista.

Kolmekymppinen Tampere-talo: meetings, music, Moomins & Marriott

Tampere-talossa vietetään tänä vuonna triplasynttäreitä: tapahtumayhtiö itse täyttää 30, sen tiloissa toimiva Tampere Filharmonia 90 ja Muumimuseossa seikkaileva Muumipeikko 75 vuotta. Tammikuussa talossa juhlittiin myös tupaantuliaisia, kun toimintansa aloitti upouusi Marriott-hotelli Courtyard Tampere City.

Tampere-talo tunnetaan kansain­välisistä kongresseista, komeista konserttitoteutuksista ja jopa Linnan juhlista, mutta suurtapahtumien lisäksi talo palvelee myös yritystilaisuuksia pienistä kokouksista koulutuksiin, juhlista messuihin ja tyhy-päivistä työpajoihin.

– Meiltä löytyvät puitteet monennäköisille ja -kokoisille tapahtumille 10 hengen kokoontumisista lähes 2 000 hengen tilaisuuksiin. Koko talon kapasiteettia hyödynnettäessä tiloihimme mahtuu jopa 5 000 vierasta, sanoo Tampere- talon liiketoimintapäällikkö Mika Nevalainen.

Virallisiinkin tapahtumiin tuo lisäväriä saman katon alta löytyvä monipuolinen oheisohjelma. Päivän asiaosuuden jälkeen voi vaikka piipahtaa maailman ainoassa Muumimuseossa tai nauttia talossa toimivan Tampere Filharmonian musisoinnista.

– Elämyksellinen, Tove Janssonin alkuperäistuotantoon keskittyvä Muumimuseo sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville. Sen taianomainen tunnelma tarjoaa mukavan hengähdystauon kiireiseen kokouspäivään, Nevalainen vinkkaa.

Santtu-Matias Rouvalin johtama Tampere Filharmonia taas esiintyy Isossa salissa lähes joka viikko. Lisäksi musiikkikattaukseemme kuuluu keikkoja ja konsertteja kotimaan huippuartisteilta ja kansainvälisiltä vierailijoilta popista rokkiin ja hevistä iskelmään.

Uutuuksina hotelli, tapahtumayksikkö ja lippukauppa

Maailman suurin hotelliketju Marriott International avasi tammikuun alussa ensimmäisen uutena rakennetun Suomen-hotellinsa Tampere-talon yhteyteen.

– Erityisesti liikematkustajille suunnatussa 11-kerroksisessa hotellissa on 229 huonetta ja kätevä yhdyskäytävä Tampere-talon pääaulaan, Nevalainen toteaa.

– Uusi hotelli parantaa entisestään talon kokous- ja kongressivieraiden kokonais­valtaista palvelua. Kannustamme yhdistämään työntekoon myös pienen bisnesloman: harvassa paikassa työ- ja vapaa-ajan ohjelman pääsee toteuttamaan pikkukengissä ja ilman ulkovaatteita.

Hotellin lisäksi Tampere-taloon kuuluu muutakin uutta.

– Viime keväänä talo laajensi liiketoimintaansa perustamalla tapahtumayksikkö Events Tampereen. Yksikkö tuottaa yritys- ja kaupunkitapahtumia sekä kongressi- ja kokouspalveluita Tampere-talolla ja sen ulkopuolella, Nevalainen kertoo.

– Lisäksi Tampere-talo perusti yhdessä Lippupisteen ja ohjelmistoyhtiö Geniemin kanssa digitaalisen lippukauppa LiveX:n, joka mahdollistaa tapahtumalippujen ja oheis­palvelujen ostamisen yhdestä osoitteesta.

Hiilineutraali vastuullisuuden edelläkävijä

Tampere-talo on Suomen ensimmäinen energiankäytöltään hiilineutraali kulttuuri- ja kongressikeskus. Osa sähköstä tuotetaan omilla aurinkopaneeleilla, osa Tammerkoskessa virtaavalla vedellä. Talo lämpiää muun muassa metsähakkeella ja viilenee Näsijärven vedestä tuotetulla kaukojääh­dytyksellä.

– Kattopuutarhamme tuottaa runsaasti satoa ravintolamme käyttöön, omista mehiläispesistä saamme puolestaan maukasta hunajaa. Ruokahävikin vähentä­miseen kiinnitetään meillä jatkuvasti huo­miota ja väistämättä syntyvä biojäte käsitellään mullaksi, Nevalainen huomauttaa.

– Kemiallisten puhdistusaineiden sijaan käytämme siivouksessa ympäristö­ystävällistä, tehokkaasti desinfioivaa otsonivettä. Lisäksi talon katolle on asen­nettu ilmaa puhdistavia pinnoitteita, kattokermejä.

Ympäristön ohella vastuullisuus tarkoittaa Tampereella myös sosiaalista vastuuta.

– Haluamme olla helposti saavutettava, esteetön ja kaikille avoin tapahtumatalo. Viimeksi mainittua tavoitetta toteutamme muun muassa säännöllisesti järjestämillämme, kaikille avoimilla ilmaistapahtumilla.

 

Ota yhteyttä!

Myyntipalvelu

puh. 03 243 4800

myyntipalvelu@tampere-talo.fi

tampere-talo.fi

Tampere-talon katolla on oma puutarha.
Tampere-talon katolla on oma puutarha.
Tampere-talossa on 20 erikokoista tapahtumatilaa.
Tampere-talossa on 20 erikokoista tapahtumatilaa.
Muumimuseo sopii myös aikuisille.
Muumimuseo sopii myös aikuisille.
Tampere-talon ruokaelämyksistä ja tapahtumacateringista vastaa talon tiloissa Ravintola Tuhtoa operoiva Noho Partners.
Tampere-talon ruokaelämyksistä ja tapahtumacateringista vastaa talon tiloissa Ravintola Tuhtoa operoiva Noho Partners.
Sorsaklubi on suosittu keikkapaikka. Kesäkaudella Sorsapuistosali toimii näyttelytilana.
Sorsaklubi on suosittu keikkapaikka. Kesäkaudella Sorsapuistosali toimii näyttelytilana.
Tampere-talon tiloissa on tunnelmaa.
Tampere-talon tiloissa on tunnelmaa.

Tänä vuonna Tampere-talossa mm.

  • 14.–29.2. Georges Bizetin oopperaklassikko Carmen, ohj. Marco Bjurström
  • 11.3. Someone Like You – The Adele Songbook
  • 10.4. The 69 Eyes, Sorsaklubi
  • 24.6.–18.8. Keith Haringin julistetaidetta ja saksalaisen Ralph Larmannin valokuvia rock- ja popmaailman supertähdistä
  • 8.8. Puistokonsertti – Santtu-Matias Rouvali & Tampere Filharmonia

Lue lisää: tampere-talo.fi/tapahtumat