”Koko Pohjolan satuperäinen runous kuvastuu yli korkean Kolivaaran - - Järvi näkyy järven takaa, vaarat kohoavat vaarojen hartioilla, selät ovat saaria täynnä ja ilmassa on sellainen kevään ja hankien hohtava kirkkaus että kaikki värit häikäisevät kuulakkaalla loistollaan.” Pekka Halonen, Koli, 1914.
”Koko Pohjolan satuperäinen runous kuvastuu yli korkean Kolivaaran - - Järvi näkyy järven takaa, vaarat kohoavat vaarojen hartioilla, selät ovat saaria täynnä ja ilmassa on sellainen kevään ja hankien hohtava kirkkaus että kaikki värit häikäisevät kuulakkaalla loistollaan.” Pekka Halonen, Koli, 1914.

Koli ravitsee sielua vuoden ympäri

Ainutlaatuinen kansallismaisema innoitti aikanaan Eero Järnefeltin ikuistamaan Kolin maisemat teoksiinsa ja inspiroi Jean Sibeliusta hänen säveltäessään Neljättä sinfoniaansa. Maan tunnetuin luontomaisema tarjoaa Break Sokos Hotel Kolin vieraille vaikuttavan elämyksen kaikkina vuodenaikoina.

Hotellin näköalapaikalta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät niin Pielisen järvimaisemaan kuin Kolin jylhille vaaroille. Samaa kansallisromanttista luontomaisemaa voi ihailla hotellihuoneista, ravintolapöydistä sekä kylpylä Koli Relax Span ulkopaljusta.

– Ikiaikaiset Kolin kansallispuiston maisemat tarjoavat jotain pysyvää ja pysäyttävää kiireisille ja jatkuvan muutoksen keskellä eläville ihmisille. Kolilla ollaan suomalaisuuden juurilla, ja se luo merkityksellisyyttä ja vaikuttavuutta niin vieraillemme kuin henkilökunnallemme, sanoo hotellinjohtaja Jukka-Pekka Pesonen.

Koli vetää puoleensa yhtä lailla lähialueiden yrityksiä juhliin ja kokouksiin kuin kansainvälisiä huippututkijoita konferensseihin. Tapahtumajärjestäjälle Koli on helppo kohde.

– Heti hotellin ovelta avautuu luonnon oma taidenäyttely, ja Kolin alue on aktiviteetteja täynnä. Tiimi ei myöskään pääse hajoamaan, vaan täällä verkostoidutaan rauhassa, tapahtuupa se sitten illallispöydässä, saunan löylyissä tai kallioisella luontopolulla. Meille tullaan nauttimaan ja rentoutumaan. Nukkumaan vetäydytään usein ajoissa, sillä aamulla halutaan päästä reippaina ulkoilemaan, Pesonen kertoo.

Huippujen kierrokselle

Aktiviteetit alkavat Kolilla heti hotellin pihasta. Alkusyksyllä vaelletaan, talvella laitetaan lumikengät jalkaan ja noustaan Ukko-Kolin huipulle. Vaaroilla riittää eripituisia ja -tasoisia latuja sekä polkuja. Tykkylumi jalkojen alla ja ”Maisema Kolilta” -maalaus elävänä silmien edessä ovat elämyksiä, jotka eivät unohdu. Talvella karjalalaiseen luontoon pääsee seikkailemaan myös potkukelkalla potkien ja Kansallispuiston ulkopuolella myös moottorikelkan kyydistä nauttien.

Suosituin oheisohjelma on Maisemakierros, joka sopii kaikille kuntoon katsomatta. Noin puolentoista tunnin mittaisen kierroksen aikana kierretään patikoiden Kolin kolme kuuluisinta maisemapaikkaa ja kuullaan alueen historiaa ja tarinoita. Talvella sama reitti suoritetaan lumikengin.

– Ukko-Kolin laelle saavuttaessa eteen avautuvat näkymät Pieliselle. Tämä on varmasti maamme kauneimpia paikkoja evästauolle. Polun varrelle voidaan sytyttää ulkotulet huipulle asti. Näkymä ja tunnelma ovat taianomaisia.

Vauhdikkaampi seurue kiitää laskettelurinteessä, jonne pääsee suoraan hotellin pihasta. Välineiden vuokraus hoituu alueella. Ja mustassa rinteessä vaateliaskin laskija nauttii.

Maisemakylpylä hemmottelee

Kokouspäivän ja ulkoaktiviteettien jälkeen rentoudutaan saunan lämmössä ja nautiskellaan Koli Relax Span hemmottelevista hoidoista. Kylpylässä voi nauttia erilaisista saunoista, kylpyaltaista sekä elämyssuihkuista. Ulkoporealtaalta avautuu maisema Pieliselle.

Kylpylän voi varata ryhmille myös yksityiskäyttöön. Hauska lisä kylpyläiltaan on Kirjastobaarin karaoke. Suomihitit voi laulahtaa rennosti kylpytakkiin kietoutuneena ja pulahtaa sen jälkeen takaisin paljuun.

Illallinen tarjoillaan Break Sokos Hotel Kolin maisemaravintolassa. Puuhiiligrillin liha- ja kala-annosten lisäksi ruokalistalta voi valita paikallisia herkkuja, kuten kuhacevicheä tai Pielisen muikkuja. Ryhmien ruokailut onnistuvat myös luonnonhelmassa.

Aamiaisella tarjoillaan muun muassa Kotileipomo Sorsan käsinleivottuja karjalanpiirakoita, jotka ovat niin suosittuja, että moni ostaa niitä mukaan kotiinkin.

Kolilta vieras jatkaa matkaansa vaikuttuneena ja energisenä. Kansallismaisema koskettaa. Varaa tapahtumatila ja anna luonnon hoitaa loput.

Kolin kaikki huoneet on uudistettu kesän 2018 aikana.

”Koko Pohjolan satuperäinen runous kuvastuu yli korkean Kolivaaran - - Järvi näkyy järven takaa, vaarat kohoavat vaarojen hartioilla, selät ovat saaria täynnä ja ilmassa on sellainen kevään ja hankien hohtava kirkkaus että kaikki värit häikäisevät kuulakkaalla loistollaan.”

Pekka Halonen, Koli, 1914.

KOLI

 • Pohjois-Karjalan korkein vaara Pielisen rannalla Lieksassa.
 • Yksi Suomen tärkeimmistä luonto- kohteista ja kansallismaisemista.
 • Vanha uhripaikka ja kaskialue.
 • Neljä huippua, josta korkein eli Ukko-Koli kohoaa 347 metrin korkeuteen.
 • Reittejä ja luontopolkuja 1–61 km, laskettelukeskus, runsaasti aktiviteetteja.

Kolille ilman omaa autoa?

 • Lentäen tai junalla Joensuuhun. Kimppataksilla Joensuusta Kolille (1 h).
 • Itse hotellille noustaan Suomen ainoalla kiskohissillä. Sieltä on hyvä aloittaa maisemien ihailu.

HOTELLIN PALVELUT

Ravintolat

 • Grilli it! -maisemaravintola. Illalliset jopa 200 henkilölle.
 • Kahpitsa-pizzakahvila maisematerassilla.
 • Kirjastobaari Hiekkapakka.
 • Ravintola Rinnetupa Ukko-Kolin rinteiden juurella.

Kokoustilat

 • Kinolainen, Mustarintanen ja Panu, 2–60 henkilölle.
 • 203-paikkainen auditorio sekä Riihi-kokoustila 12 henkilölle hotellin pihapiirissä sijaitsevassa   Luontokeskus Ukossa.

Ryhmillä on käytössään oma kokousemäntä.

BREAK SOKOS HOTEL KOLI

Ylä-kolintie 39, 83960 Koli

Puh. 020 1234 662

www.sokoshotels.fi/fi/koli

www.raflaamo.fi/fi/lieksa/grill-it-koli/juhlat-ja-kokoukset

 

@breaksokoshotelkoli

Facebook: BreakSokosHotelKoli