Raportin mukaan omien tilojen ulkopuolella järjestettävien kokousten määrä on kasvussa. Pääkaupunkiseudulla kokouspakettien hinnat ovat keskimäärin muuta Suomea kalliimmat.

Mitä isompi tilaisuus on, sen pidempi varauspäivän ja tilaisuuden ajankohdan välinen aika on. Pienet, alle kymmenen henkilön tilaisuudet varataan keskiarvolta 18 päivää ennen tilaisuutta, yli sata henkilön tilaisuudet noin 215 päivää ennen tilaisuutta. Tiistai on suosituin päivä, jolloin tiloja varataan. Torstai puolestaan on suosituin kokouspäivä.

Yritykset päätyvät usein keskustan tai hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitsevien hotellien kokouspaikkoihin. Hotelleissa 21 prosenttia kokousvarauksista on yli päivän kestäviä kokouksia, sillä kokousten yhteyteen tarvitaan usein majoitus.

Torstai on suosituin, maanantai haastavin kokouspäivä.

Vaikka enemmistö kokousvarauksista tehdään hotelleihin, niin kokousvaraajat etsivät yhä enemmän erikoisia kokouspaikkoja. Tavallisten kokousten ulkopuolella yritysasiakkaat ovat valmiita matkustamaan kiinnostavan kokoustilan vuoksi. Kartanot ja muut uniikit tilat ovat toiseksi suosituimpia kokouspaikkoja 23 prosentin osuudella.

Pääkaupunkiseudulla puolen päivän kokouspaketin hinta on keskiarvolta 49 euroa henkeä kohden ja päivän kokouspaketti 62 euroa. Muualla Suomessa puolen päivän kokouspaketin hinta on 45 euroa ja päivän kokouspaketin hinta vastaavasti 49 euroa henkeä kohden.

Maanantait haasteena

Tutkimuksen mukaan kokouspaikoilla on haasteena saada maanantaipäiville va­rauksia.

Kokouspaikat ovat kehittäneet erilaisia alennettuja kokouspaketteja ja lisänneet veloituksettomia lisäpalveluita maanantaisin pidettäviin tilaisuuksiin.

Kokouspakettien sisällölliset erot näkyvät lähinnä lounas- ja aamupalatarjoiluissa. Lähes poikkeuksetta tilaisuuksiin tilataan paikan lisäksi kahvituksia, lounasta ja muita tarjoiluja. Asiakkaat vahvistavat varaushetkellä ensin peruspaketin ja lähempänä tilaisuuden päivämäärää lisätään yksittäisiä asioita kuten majoitus ja illallinen. Sen vuoksi kokonaishinnat ovat korkeammat kuin päivän kokouspaketin keskihinta.

Päivän kestävät kokoukset ovat suosituin kokoustyyppi. Silloin päästään koko päiväksi toimistoympäristöstä ja käytetään koko päivä tehokkaasti tapahtumassa.

 

Meetingpackage.com tarjoaa asiakkaille globaalin markkinapaikan, josta he voivat etsiä ja varata kokoustiloja netistä. Kokouspaikoille yritys tarjoaa teknologian, joka mahdollistaa kokoustilojen online-myynnin.

 

TIlaa Evento!

Tilaa digilehti!