Kokouksesta elämykseksi – Kämp Symposion mahdollistaa vaikuttavat tilaisuudet

Tänä päivänä jokainen kohtaaminen asiakkaan, kollegan tai yleisön kanssa voidaan muuttaa hetkestä elämykseksi. Tarinoiden Hotel Kämp ja uuden ajan tekniikka yhdistyvät uniikiksi elämystilaksi Helsingin ydinkeskustassa: uusi tapahtumatila Symposion mahdollistaa vaikuttavat tilaisuudet, joihin voi osallistua myös kaukana Helsingistä.

Hotelli Kämpin General Manager Tuomas Liewendahl esittelee Symposionin ideaa:

– Symposion on Kämpin viiden tähden palvelua modernisti toteutettuna. Kämpissä on kokoonnuttu ja tehty tärkeitä päätöksiä vuodesta 1887 alkaen ja Peilisalimme on vaikuttavuudessaan asettanut Suomen standardin. Uusi tapahtumatila Symposion kunnioittaa Helsingin tunnetuimpiin tapaamispaikkoihin lukeutuvan Kämpin historiaa tarjoamalla uutta teknologiaa ja elämyksiä Kämpin katon alla.

Nimi Symposion on on saanut inspiraationsa Akseli Gallen-Kallelan Symposion-teoksesta.

– Maalaus dokumentoi Suomen kulttuurin merkkihenkilöiden viettämän historiallisen illan Kämpissä ja Symposion on myös kreikan termi, joka kuvaa kokoontumista. Uusi elämystilamme yhdistää nämä kaksi elementtiä tarjoten mahdollisuuden vaikuttaviin kokoontumisiin tässä ajassa, Liewendahl sanoo.

Uuden ajan mahdollisuudet

Uutena mahdollisuutena ja kysyntään vastaten Symposion avaa ovet yli sadan hengen tilaisuuksiin Kämpissä. Elämysten uutta ulottuvuutta hakien Kämp toteutti Symposionin yhteistyössä videoelämystuotannon johtajan, Flik Media Groupin kanssa. Tero Jokinen vastaa teknologiasta:

– Olemme yhdessä luoneet konseptin, jota muualla Suomessa ei ole. Kuten Peilisalin keskiössä on upea peili, Symposionissa roolin ottaa yhdeksänmetrinen näyttö, jonka voi ajatella heijastavan asiakkaan toiveet visuaalisesti vaikuttavaksi kokonaisuudeksi.

Kokous, tapahtuma tai muu tilaisuus ei ole enää sidottu paikkaan, sillä reaaliaikainen yhteys Symposionin ja etäosallistujien välillä mahdollistaa kommunikaation molempiin suuntiin saumattomasti. Integroidun streamaus-tekniikan avulla on mahdollista osallistaa yleisö niin paikan päällä kuin etänä esimerkiksi äänestysten avulla. Tämä laajentaa vaikuttavuutta molempiin suuntiin ja kaikesta saadaan kerättyä arvokasta dataa. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu automaattisesti tallennus, joka osaltaan lisää tilaisuuden vaikuttavuutta: siihen voi palata jälkikäteen silloin kun itselle sopii.

Jokinen huomauttaa, että yritykset toivovat monien tilaisuuksien olevan avoimesti seurattavissa. Kysyntää vastaavien tilaisuuksien rakentamiseen on ollut aina, mutta nyt kaikki on valmiina yhdessä tilassa – esimerkiksi osavuosikatsausten järjestämisestä voi sopia ”yhdellä luukulla” vaikka vuodeksi kerrallaan.

– Olemme aiemmin rakentaneet tekniikan räätälöidysti, mutta Symposionissa kaikki on paketoitu valmiiksi. Tämä on helppoa: varaa kaikki yhdeltä ammattilaiselta, Jokinen lisää.

Tekninen tarjonta päivitettiin niin, että se on täysin integroitu puitteisiin. Näin elämys on esteetön: tekniikka istuu miljööseen ja tila on esteettisesti puhutteleva.

Helsingin vaikuttavin tila

Mikä on alkusyksystä käyttöön otetun Symposionin salaisuus? Sijainti ja lähes rajattomat mahdollisuudet, toteavat Liewendahl ja Jokinen. Mikään ei päihitä Kämpin sijaintia Helsingin keskeisimmällä paikalla.

– Saavutettavuus on tärkeää asiakkaillemme. Kämpissä on tarjolla myös Suomen korkealuokkaisimmat majoitus- ja muut palvelut, Liewendahl toteaa.

Uutta on se, että korkeaan laatumielikuvaan yhdistyy edistyksellisin mahdollinen teknologia. Se mahdollistaa mannertenväliset kokoukset, luennoitsijan kuuntelemisen vaikka hän puhuisi maailman ääristä ja keskustelut verkon yli. Yrityksen sisäinen koulutus voidaan järjestää Symposionissa ja lähettää eri toimipisteisiin samanaikaisesti.

– Tähän kytkeytyy isoja ajankäytön ratkaisuja ja ympäristökysymyksiä: turhaa liikkumista poistuu monelta taholta, Liewendahl toteaa.

Erityistä on se, miten yhden pitkän seinän mittainen näyttö ja valaistus auttavat tilaisuuden teemaan kytkeytyvän tunnelman tuomisessa tilaan – oli se sitten kurkistus joulupukin pajaan ja Lapin tunturimaisemissa kaartelu poroillallisella tai illuusio viinikellarista, josta viinintekijä vetää tastingin. Tilaisuuteen voidaan tuoda kaikki toivotut elementit.

– Luomme kytköksen myös tunnemaailmaan, ja sillä luodaan vaikuttavuus. Jos viesti ei kosketa ihmisiä, vaikuttavuuskin jää vajaaksi, Jokinen huomauttaa.

Tilaisuuden merkitys saa oman arvonsa, kun tila muokataan tilaajan brändin ehdoilla.

– Tilan muunneltavuus on omaa luokkaansa: valoilla, äänillä ja kuvilla tilasta voi räätälöidä oman näköisen, firman logosta lähtien. Kaikki puitteet ovat valmiina, me toteutamme asiakkaan toiveen mukaisesti joko peruspaketin tai räätälöimme kokonaisuuden. Tehtävämme on tukea asiakkaan viestiä ja tuoda se mahdollisimman monella aistilla, Jokinen kertoo.

Kämp on tunnettu alansa johtotähtenä

– Kämp elää ajassa ja toimii suunnannäyttäjänä. Symposion on saanut hyvin positiivisen vastaanoton ja se on palautteen mukaan jotain, mitä Helsingistä on puuttunut, Liewendahl toteaa.

Myös Jokinen on tyytyväinen yhteistyöhön:

– Olemme mielestäni onnistuneet luomaan Helsingin vaikuttavimman tilan – monella tasolla. Symposionin vaikutuspiiri on tätä tilaa laajempi, ja nimileikki viittaa siihen.

Liewendahlia ilahduttaa, että Kämpin tarjonnasta löytyy nyt vaihtoehtoja modernista teknisestä tilasta klassiseen Peilisaliin asti.

– Ajattele, millaisia tarinoita päivässä voi olla. Suoratoistotekniikalla toteutettu kokous yrityksen eri mannerten toimipisteiden välillä iltapäivällä Symposionissa, jonka jälkeen illallinen klassisissa puitteissa Peilisalissa.

Kämp Symposion

Hotel Kämpillä on suuri ilo avata yhdessä videoelämystuottaja Flikin kanssa Suomessa ennen näkemätön, kokemuksellinen ja elämyksellinen kokous- ja tapahtumatila. Kämpissä on ollut Suomen tyylikkäimmät kokous- ja tapahtumatilat sekä kaikki niihin liittyvät palvelut avautumisestaan, vuodesta 1887 lähtien. Keskeinen sijainti Helsingin keskustassa, ensiluokkainen palvelu, Kämpin tunnelma ja pitkät perinteet ovat luoneet puitteet onnistuneille tapahtumille vuosikymmenestä toiseen ja Symposionin myötä mahdollisuudet toteuttaa mieleenpainuvia tapahtumia Kämpissä laajenevat entisestään. Joustavuutta lisää mahdollisuus yhdistää Symposion Akseli- ja Jean-tapahtumatiloihin ja tarjoiluaula Robertiin – yhdistetyssä tilassa voi järjestää jopa yli 300 henkilön cocktail-tilaisuuksia.

OTA YHTEYTTÄ 

www.hotelkamp.com 

09 5840 952 

info@kampsymposion.com