KOKO Lahden neljässä tapahtumatalossa paiskii töitä heterogeeninen ja tasa-arvoinen kollegajoukko. Miehiä ja naisia on yhtä paljon, ja he edustavat kaikkia ikäryhmiä ja urapolun vaiheita. Tasapainoinen tilanne on syntynyt itsestään, siihen tietoisesti pyrkimättä.

– Työntekijöidemme ikäjakauma on laaja: se alkaa harjoittelijoista ja parikymppisistä työuran aloittajista ulottuen lähes eläkeikään saakka. Rekrytoimme aina tehtävän vaatimusten ja osaamistason mukaan iästä ja sukupuolesta riippumatta. Olemme selvästi nuorisoa kiinnostava talo, mutta haluamme pitää myös vanhemman polven vahvasti kiinni töissä, kertoo KOKO Lahden toimitusjohtaja Emilia Mäki.

KOKO Lahti on Päijät-Hämeen suurin tapahtuma-alan työllistäjä.

– Meillä kasvaa jatkuvasti uusia tapahtuma-ammattilaisia harjoittelijoista vakituisiksi työntekijöiksi ja yhä vaativampiin uusiin tehtäviin. Ylpeänä voimme todeta kasvattaneemme raudanlujia osaajia myös valtakunnalliselle tapahtumakentälle.

Työehtosopimuksesta raamit reilulle työlle

Mäki ajaa tapahtuma-alan etuja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan kongressi- ja tapahtumatyöryhmässä sekä työmarkkinavaliokunnassa. Viimeksi mainitussa tapetilla ovat työehtosopimukset.

– Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan, tuttavallisemmin MaRaVan työehtosopimus soveltuu erinomaisesti tapahtumasektorille, sillä alamme elää matkailun ja vapaa-ajan liiketoiminnasta. Koska toimimme pitkälti myös sesonkien mukaan, mahdollistaa sopimus molempia osapuolia hyödyttävän joustavuuden, Mäki sanoo.

Sopimus laskee työmäärän kolmen viikon jaksoissa ja puntit tasataan etukäteen sovittavilla tasoittumiskausilla. KOKO Lahdessa työehtosopimusta noudatetaan aidosti.

– Tapahtuma-ala tunnetaan deadline-orientoituneisuudestaan. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että järkevällä suunnittelulla suurtapahtumiakin voidaan tehdä ilman alalle ominaisia ylitöitä ja surullisenkuuluisia loppuunpalamisia, Mäki huomauttaa.

–  Työnantajan pitää pyrkiä vastuullisuuteen ja huolehtia henkilökuntansa jaksamisesta. Mikäli näin ei tehdä, vanhat konkarit väsyvät ennen aikojaan eikä alalle saada enää uusiakaan tekijöitä. 

Ei viikkoa ilman harjoittelijoita

KOKO Lahdessa kannetaan huolta tapahtuma-alan houkuttelevuudesta. Niinpä siellä panostetaan tiiviiseen opiskelija- ja oppilaitosyhteistyöhön.

– Pääosin harjoittelijamme ovat Lahdessa toimivien LAB-ammattikorkeakoulun sekä Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoita, toteaa KOKO Lahden palveluesimies Jarno Kelo.

– Harjoittelijoiden tehtävät räätälöidään osaamisen mukaan. Työhön tutustutaan esimerkiksi aula- ja kokous­palveluissa sekä kalustonhuollon ja turvallisuusasioiden parissa. Harjoittelijaa ei jätetä koskaan yksin, vaan rinnalle löytyy aina kokenut työkaveri.

Työharjoittelijat noudattavat samaa työehtosopimuksen kolmiviikkoisjaksoa kuin palkattukin henkilökunta. Työaikojen vaihdellessa alan arjesta saa heti oikeanlaisen käsityksen.

– Lisäksi KOKO Lahdessa käy kasi- ja ysiluokkalaisia TET-harjoittelijoita sekä työkokeilijoita. Olemme myös toimineet lahtelaisen vammaissäätiön kumppanina osatyökykyisille työelämää esittelevässä Job Shadow Dayssa, Kelo kertoo.   

Viime vuoden aikana yksin Sibeliustalon aulapalvelussa tehtiin 56 harjoitteluviikkoa.

– Hyvä harjoittelija voi työllistyä KOKO Lahteen joko suoraan tai yhteistyökumppaniemme kautta. Kun paikka on auki, talon ja työtehtävien tuntemisesta on pelkkää hyötyä.

Kohti nollahävikkiä

Vastuullinen toimija painottaa vastuullisuusnäkökulmaa myös yhteistyökumppaneita valitessaan. KOKO Lahden uutena ravintoloitsijana aloitti tämän vuoden alussa Restel.

– Restelin omistaja Tradeka edellyttää myös tytäryhtiöiltään esimerkillistä, vastuullista ja jatkuvan kehityksen mukaista toimintaa. Lisäksi 10 prosenttia Tradekan liikevoitosta palautetaan yhteiskunnalle hyvää tekeviin hankkeisiin, sanoo Restelin Food&Events Tapahtumaravintoloiden ketjujohtaja Kristian Helanne.

– Ympäristövastuuseemme kuuluvat vastuullisilta kotimaisilta tuottajilta hankitut raaka-aineet sekä paikallisen elinkeinoelämän tukeminen. Lahdessa tämä tarkoittaa paikallisia toimittajia ja paikallisia makuja. Yhteiskuntavastuuta kannamme työllistämällä paljon nuoria ja vaikeasti työllistyviä sekä tekemällä yhteistyötä erityisryhmien kanssa. Sosiaalista vastuunkantoa on puolestaan työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden monista näkökohdista, kuten yhdenvertaisuudesta ja työehtosopimuksen noudattamisesta huolehtiminen.

KOKO Lahden ravintoloissa tähdätään energiatehokkaaseen toimintaan, mahdollisimman vähäiseen ruokahävikkiin sekä jätemäärän minimointiin.

– Lajittelemme, kierrätämme ja vähennämme kaikin keinoin myös muovin käyttöä. Kertakäyttöastioita käytämme vain poikkeustapauksissa ja silloinkin valitsemme muovittoman vaihtoehdon, Helanne linjaa. 

– Sibeliustalolla ja Lahden Konserttitalolla otamme kevään aikana käyttöön ResQ-sovelluksen, jonka avulla myymme tuotteitamme edulliseen hintaan sen sijaan, että ne päivän päätteeksi menisivät hävikkiin. Lisäksi Konserttitalon ravintola Hulda tullaan lanseeraamaan Lahden ensimmäisenä vastuullisena nollahävikkiravintolana.

 

KOKO Lahti tekee hyvää

KOKO Lahden järjestämien Raksa-messujen yhteydessä opiskelijatyönä rakennettu sauna huutokaupattiin toissavuotisten messujen päätteeksi. Huutokaupan tuotto ohjattiin lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

KOKO Lahti lahjoittaa yritysyhteistyökumppaneidensa kanssa vuosittain runsaasti konserttilippuja henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta nauttia kulttuurista. Anna hyvän kiertää -konsertteihin kutsutaan muun muassa nuoria, työttömiä, vammaisia ja mielenterveyskuntoutujia.