Takana vas. tapahtumakoordinaattori Anna Salminen, tapahtumakoordinaattori Satu Clifford, vahtimestari Jukka Henriksson, palveluesimies Aki Helminen, myyntijohtaja Jussi Kortepuro, vahtimestari Ari Rautiainen, vahtimestari Jukka Kankala ja myyntipäällikkö Johanna Peltovuori. Edessä vas. lipunmyyjä Sirkku Laine, tapahtumakoordinaattori Tiia Kuokka ja lipunmyyjä Jenni Luukkonen.
Takana vas. tapahtumakoordinaattori Anna Salminen, tapahtumakoordinaattori Satu Clifford, vahtimestari Jukka Henriksson, palveluesimies Aki Helminen, myyntijohtaja Jussi Kortepuro, vahtimestari Ari Rautiainen, vahtimestari Jukka Kankala ja myyntipäällikkö Johanna Peltovuori. Edessä vas. lipunmyyjä Sirkku Laine, tapahtumakoordinaattori Tiia Kuokka ja lipunmyyjä Jenni Luukkonen.

Koko Lahti kokoustaa

KOKO Lahden kokous- ja palvelutiimit huolehtivat siitä, että kokoukset onnistuvat yhtiön kaikissa kolmessa talossa. Lahden Messujen, Lahden Sibeliustalon ja Lahden Konserttitalon kokoukset myydään nyt keskitetysti, minkä ansiosta asiakas löytää tarpeitaan vastaavat tilat entistä helpommin.

Lahden Messujen kokoustilat uudistuivat

Kun muu Suomi lomaili, Lahden Messuilla paiskittiin töitä. Messuhallin kokoustilojen remontissa sisustus uusittiin, pinnat freesattiin ja tekniikka päivitettiin vastaamaan nykypäivän viimeisimpiä vaatimuksia.

– Nyt tiloissamme on muun muassa kiinteä äänentoisto, mikä helpottaa kokousten äänimaailman rakentamista. Myös videotykit ja heijastuspinnat uusittiin, kertoo KOKO Lahden myyntijohtajana viime keväästä lähtien toiminut Jussi Kortepuro.

Syyskuisissa avajaisissa uusitut, raikkaat tilat esitellään asiakkaille, minkä jälkeen tiloissa tulee varmasti olemaan Kortepuron mukaan taas ”täysi ralli päällä”. 

– Lahden Messujen kolmeen liikuteltavilla väliseinillä jaettavaan kokoustilaan mahtuu yhteensä 700 henkeä. Lisäksi käytössä on kokousaula sekä pienempi, 140 hengen kokoustila.

Paikallista ja terveellistä buffetruokaa

Uudistuksista ovat saaneet osansa myös Sibeliustalon ja Lahden Konserttitalon kokoustarjoilut, jotka on ruokapalvelua tuottavan Kanrestan kanssa hiottu ajan hengen mukaisiksi.

– Teemme paljon yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa. Valikoima painottuu kulloisenkin kauden parhaisiin raaka-aineisiin, Kortepuro sanoo.

Etunenässä kulkevat perinteisten kokouspullien ja kampaviinereiden sijaan terveellisyys ja ravitsevuus.

– Tyylikäs ja runsas buffettarjoilu takaa sen, että jokainen vieras voi valita omaan nälkäänsä ja ruokavalioonsa sopivat syötävät.

Sibeliustalossa tarjoilut katetaan aina upeaan Metsähalliin, josta avautuvat kellon- ja vuodenaikojen mukaan muuttuvat maisemat sekä järvelle että kaupunkiin. Näin ruokailun aikana pääsee paitsi jaloittelemaan, myös nauttimaan talon ainutkertaisesta arkkitehtuurista.

Ei niin, etteikö sitä riittäisi kokoustiloissakin.

– Sibeliustalosta on muutamankin kerran tilattu ”se kokoustila, jossa on se makee taulu”. Olemme sitten hyväntuulisesti korjanneet, että se on kyllä ikkuna eli laivat eivät välttämättä ole samassa järjestyksessä kuin kuvassa, Kortepuro nauraa.

Entistä helpompi ostoprosessi

KOKO Lahden vuodenvaihteessa toteutetun fuusion myötä kokouspalvelujen ostoprosessista on tullut asiakkaalle entistä selkeämpi. 

– Kokoustiimimme myy nyt Lahden Messujen, Lahden Sibeliustalon ja Lahden Konserttitalon tiloja keskitetysti. Näin löydämme asiakkaalle entistä vaivattomammin kokouksen henkilömäärää, budjettia ja tavoitetta vastaavat tilat, Kortepuro iloitsee.

Valmiiden kokouspakettien rinnalla kokouksia räätälöidään paljon asiakkaiden yksilöllisten toiveiden mukaisesti. Asiointi on molemmissa tapauksissa helppoa, sillä kaiken kokoukseen liittyvän voi tilata yhdellä puhelinsoitolla.

– Kokonaisvaltainen tapahtumatuotantomme on kasvanut viime vuosina isolla harppauksella. Talostamme löytyy sekä vahvaa omaa ammattitaitoa että erinomaiset alihankkijaverkostot, Kortepuro kehuu.

Lahden Messut

  • Muuntautumiskykyinen ja moderni 20 000 m2:n tapahtumatalo, jonka tiloissa on yhteensä 5 hallia ja juuri uudistuneet kokoustilat.
  • Toteuttaa tapahtumia ja näyttelyitä myös avaimet käteen -periaatteella. Lisäksi palveluihin kuuluvat kaluste- ja rakennevuokraus. Tiloissa vapaa catering.

Lahden Sibeliustalo

  • Vuonna 2000 valmistunut konsertti- ja kokouspaikka.
  • Valittu parhaaksi tapahtumapaikaksi vuoden 2015 Evento Awards -kilpailussa.
  • Valittu myös maailman 10 parhaan konserttisalin joukkoon (The Guardian, 2015) sekä Euroopan viiden parhaan konserttisalin joukkoon (The Wall Street Journal, 2015).

Lahden Konserttitalo

  • Lahden keskustassa sijaitseva 1950-luvun henkeä huokuva konserttitalo.
  • 600-paikkainen Felix Krohn -sali sopii konserttien lisäksi myös matalan budjetin kokous- ja tapahtumakäyttöön.

 

www.lahdenmessut.fi

www.sibeliustalo.fi

www.finlandia-klubi.fi

Palvelutiimi vei uusiin tehtäviin

FUUSION myötä KOKO Lahden toimintarakenteeseen syntyi kokonaan uusi tiimi – palvelutiimi.

Tiimin palveluesimiehenä vuodenvaihteessa aloittanut Aki Helminen vastaa siitä, että tilat on kalustettu, palvelu pelaa ja kaikki jää siistiksi myös seuraavia asiakkaita varten.

– Taloissamme järjestetään kaikkiaan noin tuhat tapahtumaa vuodessa. Aikaisemmin jokainen myyjä koordinoi itse omat tilaisuutensa kenttätyöntekijöiden kanssa. Pelissä on kuitenkin aina paljon muuttujia, joiden hoitaminen söi turhan paljon aikaa myyjien päätyöstä, Helminen taustoittaa.

– Nyt myyjät keskittyvät myymiseen ja palvelujen koordinointi on minun kontollani. Tehtäväni on huolehtia, että vahtimestarit, naulakkohenkilökunta, lipunmyyjät, kassahenkilöt, kalustusryhmät, ravintolan väki ja siistijät ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Näin varmistetaan konserttien sekä kokous- ja tapahtumapalvelujen korkea taso kaikissa kolmessa talossa.

PALVELUESIMIEHEN tehtävä tarkoitti esimiesrooliin siirtyneelle Helmiselle mahdollisuutta edetä urallaan työnantajaa vaihtamatta.

– Tulin Sibeliustaloon ensimmäistä kertaa harjoittelijaksi vuonna 2003, minkä jälkeen kävin armeijan. Armeijan jälkeen minut palkattiin teknikoksi, ja työn ohella suoritin media-assistentin paperit. Ura jatkui vanhemmaksi valomieheksi, mikä Sibeliustalossa tarkoitti myös yleisteknikon monipuolisia tehtäviä.

Myöhemmin Helmiselle avautui mahdollisuus siirtyä myyntiin tapahtumakoordinaattoriksi. Tässä tehtävässä teknisestä taustasta oli suurta etua.

– Tekniikkaosaaminen on koko ajan suuremmassa roolissa, sillä tapahtumista halutaan tehdä visuaalisesti tyylikkäitä ja toisistaan erottuvia elämyksiä, Helminen huomauttaa.

Organisaatiouudistuksen myötä avautui ovi esimiesrooliin ja Helminen päätti ottaa haasteen vastaan. 

– Oltuani 12 vuotta talossa tunsin kentän, myynnin ja niiden yhdistämiseen liittyvät haasteet. Uudessa roolissani pääsen vaikuttamaan tämän yhteistyön sujuvoittamiseen.

REILUT puoli vuotta uudessa tehtävässä ovat sujuneet Helmisen mukaan mallikkaasti.

– Meillä on hyvä porukka, jonka kanssa homma toimii. On palkitsevaa tehdä töitä aivan uudessa tehtävässä ja rakentaa siitä omannäköistä, hän pohtii.

– Töihin on aina mukava tulla, sillä kahta samanlaista päivää ei tapahtuma-alalla ole. Se onkin se, mikä minua alassa kiehtoo.

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ