Johtaja viestii, jotta muut onnistuvat

Hyvä johtaja viestii asiaa, ei hätiköi ja kannustaa muita. Hän on vuorovaikutustaidoiltaan ammattilainen. Näin on, ainakin Vuorovaikutus johtajan työssä -kirjan mukaan. Lavalla johtajat ovat kuin rocktähdet.

Olen pitkin kevättä päässyt osallistumaan seminaareihin ja puhetilaisuuksiin sekä konferensseihin, ja kuullut johtajien – jostain syystä pääasiassa muuten miespuolisten – näkemyksiä leadershipistä, johtajuudesta, yhteishengen rakentamisesta ja muusta työyhteisön ja tiimin toimimiseen liittyvästä.

Erityisen kiehtovaa on kuulla urheilu- tai muita valmentajia. Kuinka he jaksavatkaan tsempata isoa ja kirjavaa porukkaa kohti kultaista mitalia. Esimerkiksi Ilveksen Karri Kivi vaikuttaa kertomansa mukaan aika antisosiaaliselta kaverilta, mutta kuitenkin hän osaa kohdata neljään tyyppiin jakamansa pelaajat kullekin tyypille sopivalla tavalla. Ei ole sama, miten ihmistä lähestyy, miten hänet kohtaa.

13 johtajan näkemyksen vuorovaikutuksesta työssään

Työelämässä kvartaalin tai toimikauden päässä ei odota kultamitali, mutta tulosta tulisi kuitenkin takoa. Tematiikkaa ovat pohtineet Pekka Isotalus ja Hanna Rajalahti Vuorovaikutus johtajan työssä -kirjassaan. Kirjansa esipuheessa he kirjoittavat: …”julkisuudessa esiintyy monenlaisia guruksi nostettuja kertomassa, minkälaisilla tempuilla työ saadaan maistumaan mannalta ja tuottamaan kultaa”.

Kirjassa 13 lumipallomenetelmällä valikoitunutta suurten organisaatioiden johtajaa pohtii vuorovaikutustaitojaan. ”Eniten saan kicksejä, kun ihmiset onnistuvat”, kertoo kirjassa Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang. ”Kun panee itsensä julkisesti likoon, osoittaa konkreettisesti arvostuksen henkilöstölle”, muotoilee Marja Aarnio-Isohanni Esperi-Caresta.

Kirja kattaa kulttuurien kohtaamisen lisäksi keskeisiä johtajan taitoja: palautteenannon, irtisanomistilanteen ja kuuntelemisen. Esimerkiksi hallitusammattilainen Pertti Korhonen kertoo, että hänen johtamisessaan kuunteleminen on keskeisellä sijalla.

Kirjoitetussa tekstissä johtajat lausuvat punnittuja ajatuksia. Toiminta on harkittua.

”Minä olin kuin joku rocktähti lavalla"

Väliotsikon sitaatti on Marja Aarnio-Isohannilta. Seminaareissa yleisö haluaa kuulla, kuinka johtaja johtaa. Yleisö haluaa kokemuksia ja elämyksiä. Niinpä lavalla ollaan parhaimmillaan kuin rocktähdet konsanaan.

Clarion-hotellin Petter Stordalen antaa kaikkensa julistaessaan sanomaansa. Hän jopa ryömii lavalla kertoessaan menestystarinaansa. Taustalla räjähtävät raketit. Yhden esityksen intensiteetti on helpompi rakentaa kuin kokonaisen kirjan.

Vuorovaikutus johtajan työssä -teoksessa viitataan useasti tutkimuksiin ja tutkimustuloksiin, jotka saavat lukijan haluamaan lisätietoa aihepiiristä. Mikä on kuunteleva organisaatio? Entä transaktioanalyysi? Lähdeluettelo ei anna kaikkeen vastausta, mutta antaa vinkkejä uusille lukuretkille. Digitaalisuutta kirja vain raapaisee. Joka tapauksessa kirja sopii Palveluliiketoiminnan Ylemmän Ammattikorkeakoulu Master-tutkinnon Johtamisviestintä-kurssin kirjallisuuslistaan. Ajantasaista suomenkielistä kirjallisuutta kun johtamisviestinnästä on harmillisen vähän.   

Eeva Puhakainen on Haaga-Helia amk:n viestinnän lehtori. Hänestä johtamisviestinnän kurssin parasta antia ovat osallistujien vuorovaikutuksesta kummunneet keskustelut.