”Jäsenten aktiivisuus ja halu kehittää alaa innostavat”

Tällä palstalla tapahtuma-alan ammattilainen kertoo inspiraation lähteensä.

”Syksyllä tulee kaksi vuotta siitä, kun aloitin toiminnanjohtajana Skilla ry:ssä. En ole taustaltani HSO-sihteeri kuten monet edeltäjäni, vaan olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri ja valmistunut sukupuolentutkimuksesta. Tasa-arvo on intohimoni, jonka olen jo teininä löytänyt.

Olen tehnyt töitä monenlaisissa järjestöissä ja pitkää uraa Akavan puolella sekä työskennellyt erilaisissa tasa-arvohankkeissa. Sittemmin veri alkoi vetää takaisin ay-puolelle.

Skillassa työskentelee minun lisäkseni järjestökoordinaattori. Minulle kuuluvat hallinto ja talous, edunvalvonta sekä sidosryhmäyhteistyö. Olen myös hallituksen sihteeri ja työskentelen paljon hallituksen kanssa. Hallituksemme on niin aktiivinen, että kahden hengen työyhteisön sijaan koen, että meillä on kymmenen hengen työyhteisö.

Myös jäsenemme ovat aktiivisia ja heillä on halua kehittää alaa. Tätä intoa on ihana seurata, ja se innostaa minua itseänikin. Jäsenistömme ammattiylpeys puskee minua tekemään töitä sen eteen, että jäsenillämme olisi hyvä työelämä.

Viime aikoina minua on työllistänyt yhdistyksen nimenmuutos, kun Aito HSO ry vaihtoi nimensä Skilla ry:ksi. Samalla vaihtui visuaalinen ilme. Jäsenistömme oli vahvasti mukana nimen ja visuaalisen ilmeen muutoksessa.

Moni ei ehkä tiedä, että vapaa-ajalla harrastan diktatuureja. Olen ollut kiinnostunut diktatuureista jo pienestä. Jos en olisi lähtenyt lukemaan tasa-arvoa, olisin suuntautunut yhteiskuntatieteissä diktatuurien ja autoritääristen yhteiskuntien tutkimiseen. Olen myös käynyt diktatuureissa, esimerkiksi Pohjois-Koreassa.

Matkustelu onkin yksi harrastuksistani. Matkustelemme kaikki lomat yhdessä reippaan viidesluokkalaisen poikani kanssa. Viimeisimpänä matkustimme maata pitkin Välimerelle. Lisäksi olemme seikkailleet Aasiassa.”

Elina Havu

toiminnanjohtaja, Skilla ry

Näitä suosittelen:

HENKILÖ

Kamala Harris

”Seuraan hyvin vähän tiettyjä henkilöitä somessa, mutta palasin pitkästä aikaa Twitteriin USA:n tuoreen varapresidentin vuoksi. Hänen twiittinsä olivat varsinkin vaalien aikaan piristävä poikkeus muussa päivänpolitiikkaan liittyvässä uutisvirrassa. Nyt opettelen jälleen löytämään uusia, mielenkiintoisia seurattavia nimenomaan kotimaan puolelta, kun kerta Twitteriin jälleen löysin.”

 

PODCAST

Radio Sodoma

”Näyttelijä Antti Holman kahden kauden mittainen podcast on oivaltavan yhteiskuntakriittinen, mutta ymmärrän myös, että osalle sen sisältämä huumori voi olla jopa liikaa.”

 

SOME

Scamming scammers (YouTube ja Facebook)

”Sosiaaliseen mediaan liittyvät rakkauspetokset ovat jo vaarallinen ja suuret rikoshyödyt tuottava ilmiö, ja osallistun silloin tällöin rikollisten etsimiseen ja paljastamiseen yhteisenä rintamana muiden sometoimijoiden kanssa.”

Julkaistu Evento-lehdessä 3/2021.

Tilaa Evento!

Tilaa digilehti!

Sulje mainos Tilaa Evento