Ihmisten käyttöohje

Vaatteissa on pesuohjeet, kokkausta varten reseptit ja laitteilla löytyy käyttöohjeet, mutta ihmisille ei.

Yllättävät käänteet

Vaatteissa on pesuohjeet, kokkausta varten reseptit ja laitteilla löytyy käyttöohjeet, mutta ihmisille ei. Koska jokainen ihminen on erilainen, oma persoonallisuus omine mieltymyksineen, asettaa se myös haasteita ihmissuhteille. Ihminen on aika monimuotoinen otus, jota varten olisi vähintäänkin suotavaa olla edes jonkinlaiset opastukset.   

Maailman mutkistuminen aiheuttaa ihmisissäkin kaikenlaisia käänteitä. Joskus jopa vuosien ajan ollut tuttu ihminen saattaa käyttäytyä hyvin yllättävästi ilman, että edes itse sitä tajuaa. Erilaisia vaiheita tulee ja menee itse kullekin, mutta kun vaihe jää päälle, on tarkastelun paikka. Ehkä henkilön arvomaailma tai jotain muuta yhtä olennaista on muuttunut, eikä säveltä yhteistä vain enää ole.   

Ihmissuhteiden tarkoitus

Yksi viisaista lempiajattelijoistani Echart Tolle on sanonut, että ihmissuhteet ovat olemassa tehdäkseen sinut tietoiseksi onnellisuuden sijaan. Niinhän se on, että koska olemme peilejä toinen toisellemme, voi kanssaihminen nostaa joskus itsessä olevia kipukohtia näkyville. Ne voivat olla siinä kohtaa vaikeita kohdata, saatikka käsitellä, joten helpompaa on "kääntää selkä".  Tosiasiassa toinen ihminen antaa meille kuin tarjottimella lahjan: katso, miten voit tämän haavan itsessäsi parantaa. 

On aina hyvä ainakin vilkaista peiliin ja katsoa, onko tässä jotain, mitä minun pitää itsessäni tarkistaa. Joskus on kuitenkin niin, että konfliktilla tai yllättävällä negatiivisella käytöksellä ei ole mitään tekemistä itsen kanssa. Tässä kohtaa tarvitaan vahvaa erottelukykyä: mikä on minua ja mikä toista ihmistä? Missä menee raja?   

Ääneen sanomisen mahtivoima

Ihminen on sopeutuvainen ja pääsääntöisesti pystyy helposti joustamaan tilanteen mukaan. Olen joskus leikkinyt ajatuksella, että kommunikointia ehkä auttaisi, kun jokaisella olisi käyttöohje: näin minun kanssa toimitaan, tästä tykkään / tästä en jne. Silloin tietää, miten kenenkin kanssa kannattaa toimia, eikä ainakaan kovin suuria väärinkäsityksiä pääse syntymään.  

Hulvattomasta Endorfiinimetsästäjä-blogista lainaan termiä ihmislihas, joka on käytössä, kun ihmiset kohtaavat. Luontaisesti toisilla on paremmat valmiudet ihmisten kanssa toimimiseen, mutta väitän, että tänä päivänä jokaisella nuo taidot ovat koetuksella. Siksi puhuminen, ääneen sanominen, tunteiden ilmaisu ja avoimuus ovat tärkeitä kenelle tahansa meistä opetella ja käyttää. 

Kirjoittaja on Intuitivon yrittäjä, coach, kouluttaja, puhuja ja kirjoittaja. Pääteemoina ovat aito itsensä tunteminen ja sitä kautta kokonaisvaltainen vastuunotto omasta elämästä eli itsensä johtaminen. Lisätietoja: www.intuitivo.fi

Kaijan kirjoittama kirja: Elämän virrassa – Miten elät linjassa muutosten kanssa käsittelee muutoksen aikaa, jossa elämme sekä sitä, miten voimme itse monin eri tavoin vaikuttaa elämämme valintoihin ja hyvinvointiimme. Kirja on myynnissä suurimmissa kirjakaupoissa sekä Viisas Elämä –sivuilla: http://www.basambooks.fi/kirja/978%20952%20260%20532%200/elaman-virrassa/

Nyt on myös tarjolla kirjaan perustuva Elämän virrassa -verkkokurssi : http://intuitivo.fi/elaman-virrassa-verkkokurssi/

Sulje mainos Tilaa Evento