Hyvä fiilis kertoo onnistumisesta

”Tilan suunnittelu lähtee asiakkaani tarpeista. Millaista tyyliä ja tunnelmaa haetaan? Miten sisustus tukee yrityksen filosofiaa? Sitten tulee suunnittelijan vuoro. Miten luoda kutsuva miljöö, jonne asiakkaani asiakas palaa aina uudelleen?"

"Käytän mielelläni sisustuksissa erilaisia elementtejä kivestä pellavaan. Aitous ja pieni epätäydellisyys tekevät tilasta kiinnostavan. Jokainen suunnittelemani sisustuskonsepti on uniikki, käsityönä juuri kyseiselle paikalle tehty.

Suunnitteluvaiheessa olen fanaattinen yksityiskohtien suhteen. Sisustuskonsepteihimme kuuluu aina kiinteä rekvisiittabudjetti. Se pitää sisällään ne tärkeät detaljit, joilla ravintolan lopullinen tunnelma syntyy.

Tilasuunnittelun neljä tärkeintä elementtiä ovat valo, tunne, tuoksu ja musiikki. Yhdessä ne luovat harmonian tilaan ja tukevat ravintolan liikeideaa.

Kun asiakas sanoo, että paikassa on hyvä fiilis, tiedän onnistuneeni työssäni.”

Kuka?

Jaana Ekman

  • Designer, Partner, suunnittelutoimisto Visionary Design Partners Helsinki.
  • Suunnitellut uransa aikana satoja suoma- laisia ravintoloita ja lukuisia hotelleja.
  • Ravintoloiden ja hotellien sisustus- konsepteihin keskittynyt VDP Helsinki täyttää kesäkuussa viisi vuotta.
  • Viimeisimpiä töitä: Radisson Blu Marina Palace Turku, Amarillo Kuopio, Amarillo Pori, Lapland Hotel Oulu.
  • Kiinnostunut matkailusta, vieraista kulttuureista, ruoasta, muodista, taiteesta ja arkkitehtuurista.
  • Harrastaa lukemista dekkareista matkakirjoihin.

KIRJA

 

Luksusta reilulla kädellä

Posh & Proud – Interior Design Deluxe

Sveitsiläisen Braun Publishingin alkukeväästä julkaisema sisustuskirja 232 luksuskodista inspiroi minua juuri nyt. Kirja ei ole minimalistiseen sisustukseen mieltyneille: tässä esitellään runsaalla luksuksella koristeltuja koteja ympäri maailman, Amsterdamista Amerikkaan.

Kirjan kodit ovat runsaudensarvia ja silti hyvin harmonisia, ovathan ne laadukkaan suunnittelun lopputulemia. Esillä on niin barokkityylillä kuin eksoottisin itämaisin vaikuttein sisustettuja yksityiskoteja.

Olen selaillut kirjaa moneen kertaan tutkien näiden kotien lukuisia yksityiskohtia, niin kiinnostavia ne ovat. Olen tietysti ylpeä siitä, että ainoa kirjaan valittu suomalainen yksityiskoti on meidän suunnittelemamme.

NETTI

 

Inspiraatiota toisten töistä

Behance.net ja Architonic.com

Luovien alojen työntekijöiden areena Behance antaa minulle paljon inspiraation lähteitä omaan työhöni. Globaalilla sivustolla luovat ammattilaiset esittelevät omaa osaamistaan ja projektejaan yli 80 miljoonalle kuukausittaiselle kävijälle.

Kollegojen töitä on aina kiinnostava tutkia. Esimerkiksi Ukrainasta tulee kiinnostavia nuoria designereita. Sisustussuunnittelutöiden lisäksi paneudun myös muihin projekteihin – tässä ammatissa on oltava valveutunut kaikista trendeistä, joita maailmalla liikkuu.

Toinen säännöllisesti seuraamani sivusto on Architonic, arkkitehtuuriin sekä muotoiluun erikoistunut sivusto, joka esittelee alan uusimpia trendejä ja innovaatioita sekä inspiroivia projekteja ympäri maailmaa.

HENKILÖ

 

Vahva visionääri

Coco Chanel

Ihailen kaikkia luovien alojen ihmisiä, jotka suhtautuvat intohimolla työhönsä ja uskaltavat kulkea omia polkujaan. Sekä ihmisiä, jotka pukeutuvat rohkeasti oman persoonansa mukaan.

Ehkä eniten kaikista ihailen muotisuunnittelija Coco Chanelia. Rakastan muotia – ja Chanel on tietysti alan uranuurtaja. Vaikuttaja ja inspiroija jälkeensä tulleille.

Coco Chanel oli oman tiensä kulkija, joka nousi kovalla työllä ja sinnikkyydellä orpotytöstä uraohjukseksi. Hänen tyylinsä hatuista urheiluasuihin oli ennennäkemätön. Chanel ei tyytynyt muuttamaan vain muotia, hän muutti naisten tavan mieltää itsensä. Ja hän itse oli tietysti oman tyylinsä paras mannekiini.

Ollakseen korvaamaton pitää olla erilainen!