Buffet Eckerön tarjoiluissa hyödynnetään ympäri vuoden satokauden parhaita raaka-aineita. Trendikäs, mutta hetkellisestä muotioikusta kaukana oleva satokausiajattelu varmistaa sen, että suussa sulavat suolaiset ja makeat herkut ovat aina tuoreimmillaan.

– Buffetpöydän antimista peräti 80 prosenttia valmistetaan paikan päällä m/s Finlandian omassa keittiössä. Mikä parasta, suomalaisessa laivayhtiössä on tärkeä rooli nimenomaan kotimaisilla raaka-aineilla ja yhteistyökumppaneilla, sanoo m/s Finlandian keittiömestari Tuomas Sillanpää (kuvassa).

– Buffet Eckerön laadukas seisova pöytä on todellinen makujen aarreaitta, jonka antimista jokainen voi loihtia omanlaisensa aterian juuri niin monella ruokalajilla kuin mieli tekee. Luvassa on siis kaikille makumieltymyksille sopivaa, rentoa mutta à la carte -tasoista ruokailua.

Erityisruokavalioista tavallisimmat, kuten laktoosittomuus ja gluteenittomuus huomioidaan jo lähtökohtaisesti. Henkilökunta auttaa paikan päällä myös muita erityisruokavalioita noudattavia.

– Me haluamme, että noutopöydän herkuista voi nauttia aivan jokainen, Sillanpää vakuuttaa.

Riistapöytä ja joulunajan juhlapöytä – kumpi on sinun valintasi?

Tästä viikosta lähtien m/s Finlandialla vietetään riistaviikkoja, joiden aikana buffetista löytyy villisian, sorsan, hirvenpaistin ja riistamakkaroiden kaltaisia täyteläisiä kausiherkkuja.   

Marraskuun puolivälissä riistapöydän korvaa pikkujouluihin ja itsenäisyyspäivän juhlintaan ihanteellisesti sopiva juhlapöytä, joka maistuu aina loppiaiseen saakka. Tarjolla on suomalaisen joulun perinteisiä makuja, kuten lanttu- ja porkkanalaatikkoa, lipeäkalaa sekä joulukinkkua asianmukaisine lisukkeineen. Vai maistaisitko sittenkin myös vegaanisen lasimestarinsillin ja piparkakkupaahdetun punajuuren kaltaisia uusia klassikoita? 

– M/s Finlandian merellinen pikkujoulupaketti sisältää kuuden tunnin miniristeilyn sekä maukkaan buffetruokailun hanajuomineen. Siitä ei pikkujoulujen vietto enää helpommaksi muutu – mukaan tarvitaan vain tonttulakki, juhlamieli sekä passi tai henkilökortti, toteaa Eckerö Linen markkinointisuunnittelija Kadri Ülper.

– Pidemmän kaavan mukaan pikkujouluilevat hyödyntävät tietenkin Eckerö Linen edullisia hotellipaketteja aina yhtä kauniissa Tallinnassa ja nauttivat vaikkapa 24. marraskuuta avautuvan joulutorin satumaisesta tunnelmasta.   

Maistiaisia Messukeskuksen Viini ja ruoka -tapahtumassa

M/s Finlandian herkkuihin voi tutustua myös kuivalla maalla: Eckerö Line on mukana Messukeskuksen Viini ja ruoka -tapahtumassa 25.–28. lokakuuta.

– Eckerö Linen osastolla päivittäin järjestettävissä Kupliva-tastingeissa maistellaan laadukasta samppanjaa, maailman cava-tuottajien parhaimmiston pullottamaa kuohuviiniä sekä poimintoja juhlapöydän kiinnostavimmista mauista, Ülper kertoo.

–  Osastolla kuullaan myös alan ammattilaisten ajankohtaisia viini- ja ruokasuosituksia. Niiden joukosta löytyy taatusti uusia oivalluksia sekä laivalle että kotikeittiöön.

Kupliva-tastingit ovat tarjolla Eckerö Linen messuosastolla 4e51 to–pe kello 14 alkaen ja la–su kello 12 alkaen.

 

P.S. M/s Finlandian viinivalikoima on juuri uudistunut. Tutustu uutuuksiin ja tilaa juomat etukäteen täältä. Ennakkotilatut juomat toimitetaan suoraan autokannelle pysäköidylle autollesi.