Pohjoismaiden suurin hotelliketju Scandic avaa maailiskuussa 2018 uuden hotellin Helsingin lentoasemalle. Scandic Helsinki Airport sijaitsee keskeisellä paikalla vain 200 metrin päässä lentoaseman terminaaleista. Hotellivieraat pääsevät kulkemaan hotellista terminaaleihin katettua kulkuväylää pitkin.

– Scandic Helsinki Airport tulee olemaan lähinnä terminaaleja sijaitseva hotelli kaikilla mukavuuksilla, ja se soveltuu erinomaisesti sekä liikematkustajille että vapaa-ajan matkustajille, kertoo hotellinjohtaja Meri Palletvuori.

Scandic Helsinki Airportissa on 150 huonetta, joiden suunnittelussa on huomioitu liikematkustajien lisäksi perheet. Huoneista 40 on etenkin suuremmalle seurueelle soveltuvia neljän hengen huoneita.

Kolmas tärkeä asiakasryhmä ovat aasialaiset matkailijat. Erityisesti Suomeen matkaavien kiinalaisturistien määrä on kasvanut: viime vuonna maassamme yöpyi lähes 300 000 kiinalaista.

Aasialaisten matkustajien toiveet on huomioitu myös hotellin varustelussa.

– Osassa huoneita on kylpyammeet, joita etenkin aasialaiset vieraat arvostavat, Palletvuori sanoo.

Hotellin erikoisuudet: aamiaisboksi mukaan lennolle ja tapaaminen sellissä

Hotellin á la carte -ravintola tarjoilee modernia skandinaavista ruokaa ja palvelee vierailijoita aamusta iltaan. Pientä purtavaa on tarjolla vuorokauden ympäri. Varhainen aamiainen on tarjolla kello viidestä alkaen.

– Jos lento lähtee todella aikaisin aamulla, voi hotellin vastaanotosta tilata mukaan valmiiksi pakatun aamiaisboksin, Palletvuori sanoo.

Hotellin erikoisuus ovat perinteisestä poikkeavat kokoustilat, joiden sisustuksessa on huomioitu myös rakennuksen historia.

– Hotelli on kunnostettu osittain entisiin poliisin tiloihin. Päätimme säilyttää tämän osan historiaa: yksi pienistä kokoustiloista on sisustettu muistuttamaan selliä.