Tapahtuma-alan kokonaisvaltaisesti huomioiva Evento Awards -kilpailu huipentui 27. huhtikuuta Helsingissä Kulttuuritalolla järjestettyyn palkintojuhlaan. Tänä vuonna kilpailusarjoja oli 13, joista uusia olivat Alan vaikuttaja ja Messut. Ammattilaiset kilpailivat omissa sarjoissaan vuoden 2016 aikana toteutuneilla tapahtumatöillään. Lisäksi kilpailun järjestävän Evento-lehden lukijat pääsivät ehdottamaan omia suosikkejaan parhaiksi yhteistyökumppaneiksi.

Palkittujen joukossa olivat muun muassa juontaja Lauri Salovaara ja Saariselällä sijaitseva majoituspaikka Kakslauttanen. Alan vaikuttajana palkittiin Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio, joka on myös yksi kansainvälisestikin tunnetun musiikki- ja kulttuuritapahtuman perustajista.

Tapahtumasarjoissa palkittiin edellisvuosien voittajiin kuuluvien Tapahtumantekijöiden ja Woltti Groupin lisäksi uusi tulokas Pulp Agency. Messut-sarjassa voiton vei Tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion edustama Turun Kirjamessut. 

Voittajat valitsi kotimaisista ja kansainvälisistä markkinointiviestinnän ja tapahtuma-alan osaajista koottu tuomaristo. Mukana olivat muun muassa kansainvälisesti palkittu luova johtaja Timo Kiuru, Valkoisen talon tapahtumajohtajana työskennellyt Laura Schwartz, viestintäalan ammattilainen ja yrittäjä Samuel Sorainen sekä Veikkausliigan toiminnanjohtaja ja Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry:n puheenjohtaja Risto Oksanen

– Monissa tämän vuoden töissä oli positiivista luovuus ja yllätyksellisyys. Vieraille onnistuttiin tarjoamaan unohtumattomia elämyksiä arjen keskelle. Selkeiden ja mitattavien tavoitteiden asettaminen ja tulosten analysointi tuntui olevan monille haasteellista – tai sitten se jäi vain dokumentoimatta hakemukseen. Tämä oli kuitenkin yksi tärkeimmistä arvostelukriteereistä, Oksanen kommentoi tapahtumatöitä.