Avoimella kehityspolulla
Elina Koivumäki pitelee nyt toista vuotta Evento Awards -tuomariston puheenjohtajan nuijaa käsissään. Millaisia ajatuksia tällä myynnin, markkinoinnin ja asiakaskokemuksen juridiikkaan perehtyneellä toiminnan naisella on kilpailusta?
– Tällä kertaa Evento Awardsissa huomioidaan vielä entistä enemmän eri sidosryhmiä ja tuomaritoiminnan läpinäkyvyyttä. Olemme käyneet kilpailun sidosryhmien kanssa avointa keskustelua siitä, miten kehitämme kilpailua edelleen, Elina Koivumäki kertoo.
– Haluamme avata prosessia yleisölle enemmän ja vähentää näin taustaspekulaatioita. Salamyhkäisyydestä ei hyödy kukaan.
Avoimuudesta ja dialogista huolimatta tuomarit eivät tiedä toistensa antamia pisteitä eli arvioinnit tehdään itsenäisesti. Koivumäki tuokin esille, että on todella tärkeää, että myös tuomarit ymmärtävät hyvin arvosteluperiaatteet.
– Haluan myös lähettää viestin kilpailuun osallistuville: vastatkaa kunnolla kaikkiin ilmoittautumislomakkeen kohtiin! Emme voi tietää, miten tapahtuman tavoitteet ovat toteutuneet, jos asiaa ei meille avata.
Ehdota alan vaikuttajaa
Viime Evento Awardsissa valittiin ensimmäistä kertaa Alan vaikuttaja. Tuolloin voittajaksi valittiin Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio. Alan vaikuttaja -sarjaan voidaan ilmoittaa melkein kuka vaan aina superkokista kovimpaan verkostoitujaan.
– Toivomme yleisöltä rohkeasti ehdotuksia myös tähän sarjaan. Ainoa vaatimus on, että ehdokas on tapahtuma-alalla toimiva henkilö, joka vaikuttaa jollain tavoin alan kehitykseen ja eteenpäin viemiseen.
Elämyksellisyys ei vaadi maltaita
Entä miltä pohjalta Koivumäki itse arvioi tapahtumia? Hän nostaa esille kaksi asiaa: elämyksellisyyden ja tunnejäljen jättämisen.
Ahkerana tapahtumien järjestäjänä ja niissä kävijänä Koivumäki korostaa erityisesti sitä, millaisia elämyksiä osallistujille onnistutaan tuottamaan. Tähän ei aina tarvita edes suuria rahamääriä.
– Esimerkiksi vapaaehtoisten panos Nordic Business Forumissa on aivan käsittämättömän hieno. He eivät saa työstään palkkaa, mutta onnistuvat silti luomaan kävijöille ensiluokkaisia elämyksiä.
Elämysten lisäksi myös tunnejälki voidaan jättää kohtuullisen pienillä teoilla.
– Jälkeenpäin lähetetty ja käsin kirjoitettu kiitoskortti koskettaa taatusti osallistujia. Samalla se auttaa sitoutumaan tapahtumaan ja sen edistämään asiaan. Kyse on lopulta myynnin edistämisestä, Koivumäki summaa.
