Eventexin yhteinen tapahtumakieli

Huomaan makaavani kokolattiamatolla ympyrässä muiden osallistujien kanssa. Rauhallinen ääni kehottaa ja toimin kuten pyydetään: tallennan päivän antia muistikuviini. Mitä olen oppinut? Keitä olen tavannut? Mitä ehdottomasti vien mukanani Suomeen? Tällainen on tämänvuotisen Eventex-tapahtuman päätös. Erilainen ja kokoava.

Eventex on tapahtuma-alan kaksipäiväinen, intensiivinen tapahtuma. Eventex on myös alan globaali kilpailu. Itselläni oli ilo olla mukana tammikuussa Dublinissa järjestetyssä tapahtumassa.

Eventex kokoaa ihmisiä laajasti ympäri maailman. Ei ole väliä oletko Bulgariasta, Slovakiasta, Belgiasta tai Yhdysvalloista – yhteinen kieli on tapahtumakieli. Koolla on ihmisiä, jotka suunnittelevat ja toteuttavat tapahtumia, kehittävät sovelluksia ja alan uusia työkaluja sekä käyttävät tapahtumia työssään. Ihmisiä, jotka elävät tapahtumista ja tapahtumissa.

Olemme tulleet oppimaan, verkostoitumaan sekä juhlimaan globaalin kilpailun voittajia.

Palkinnot

Eventex-kilpailun palkinnot jaettiin gaalassa jo seitsemättä kertaa. Gaalan MC:nä toimi konkari Mark Jones ja ohjelmassa nähtiin myös irlantilaista rivitanssia ja tunnelmaa. Pääasia ovat kuitenkin aina itse palkinnot ja voittajien julkaiseminen.

Kustakin palkintosarjasta palkittiin ensimmäinen ja toinen. Lisäksi eniten pisteitä saaneet tapahtumat ylsivät automaattisesti Vuoden tapahtuma -kategoriaan. Vuoden tapahtumaksi nousi puolalainen 110 000 hengen auto- ja urheilufestivaali.

 

 

Tämänkertaiseen kilpailuun osallistuttiin 30 eri maasta, ja voitot sekä toiset sijat menivät laajasti eri maihin. Ei siis ole yhtä tapahtumamaata ylitse muiden, vaan monikulttuurista ja monenkaltaista osaamista. Rohkaiseva havaintoni on, että meillä suomalaisilla olisi useita tapahtumia ja alan palveluita, joilla voisi mallikkaasti osallistua kilpailuihin ja viedä Suomea sekä ainutlaatuisuuttamme myös näin maailmalle.

Tuomarointi

Eventex-kilpailun tuomarit koostuvat asian­tuntijoista ympäri maailman. 19 eri kategorian arviointi tapahtuu kunkin tuomarin omalta työpisteeltä siihen suunnitellun Weemss-sovelluksen kautta. Lisäksi kukin tuomari arvioi saadun aineiston perusteella vain osan kategorioista.

Aineistot pyrkivät vastaamaan annettuihin kriteereihin videoiden, kuvien ja tekstin muodossa. Suurimpia eroja verrattuna esimerkiksi Evento Awardsin kriteeristöön on turvallisuussuunnitelma, jonka esittämistä edellytetään. Myös videoiden määrä vaihtelee, eivätkä budjetit ole keskiössä.

Työt arvioidaan asteikolla 0–10, eikä kukaan tuomareista tiedä voittajia ennen kuin ne julkistetaan palkintogaalassa. Tämän vuoksi osallistuminen gaalaan sekä omien suosikkien puolesta jännittäminen tekevät tapahtuman seuraamisesta erityisen kiinnostavaa.

Masterclass

Palkintogaalan jälkeen tapahtumassa syvennyttiin tapahtumien mittaamiseen, sisällöntuotantoon, pelillistämiseen, tapahtumateknologiaan sekä muun muassa erilaisiin tapahtumamalleihin. Kouluttajina olivat alansa parhaat. Intensiivisen päivän päätteeksi kokoonnuttiin jakamaan oivallukset sekä verkostoitumaan.

Yksi Eventexin vahvuuksista onkin olla helposti lähestyttävä, inhimillinen ja symppis. On vain helppo mennä, puhua sekä vaihtaa ajatuksia ja kohdata toinen yhtä intohimoinen tapahtumaihminen.

eventex.co

Tapahtumantekijät palkittiin Eventexissä

Tapahtumatoimisto Tapahtumantekijät lienee aktiivisin, jollei jopa ainoa aktiivinen tapahtumakilpailuihin osallistuja Suomesta. Ja palkintoja on tullut.

Tämän vuoden Eventex-kilpailun yritystapahtumasarjassa Tapahtumantekijät sijoittui toiseksi. Lisäksi heidän tapahtumansa valikoitui kuuden parhaan tapahtuman joukkoon. Tiedolle suunniteltu ja toteutettu Praguematism-tapahtuma on oiva esimerkki siitä, kuinka väkeviä tuloksia tapahtumalla saadaan aikaan organisaa-tion muutostilanteessa.

Eventex

Perustettu: 2010

Idea: Globaali tapahtuma-alan kilpailu, palkintogaalan yhteydessä koulutustapahtuma. Tuomaristo koostuu alan kansainvälisistä vaikuttajista ja toimijoista, tuomareita yli 40.

Seuraavan kerran: 2018, paikka ei vielä tiedossa.

Eubea

Perustettu: 2006

Idea: Eurooppalainen tapahtuma-alan kilpailu, palkintogaalan yhteydessä EuBea-festivaali. Tuomariston jäsenet edustavat tunnettuja brändejä. Lopullisesti tuomarointi tapahtuu itse EuBea-tapahtumassa, jolloin finalistit pitchaavat kukin kerrallaan. Muuttuu globaaliksi kilpailuksi 2017.

Seuraavan kerran: Kilpailu on jo käynnissä, tapahtuma järjestetään Portugalin Portossa 9.–11.11.2017.

Evento Awards

Perustettu: 2014

Idea: Suomalainen tapahtuma-alan kilpailu, jossa kilpaillaan ammattilais- ja yleisösarjoissa. Tuomaristo koostuu kansainvälisistä sekä suomalaisista alan vaikuttajista ja toimijoista. Jokainen tapahtuma arvioidaan kuuden eri kriteerin mukaan asteikolla 0–5. 

Seuraavan kerran: Evento Awards -palkinnot jaetaan 27.4.2017.