The Helsinki Distilling Companyn  Helsinki Whiskey 100% Rye Malt -ruismallasviskin 360 pullon esikoiserä tulee ravintolamyyntiin 17. marraskuuta ja Alkon valikoimiin seuraavana maanantaina.

Tislaamon tavoitteena oli luoda urbaanissa kaupunkimiljöössä kotimaisista raaka-aineista huippuluokan suomalainen viski.

– Suomessa voidaan ilman turhaa tradition painolastia luoda parasta laatua käyttäen monipuolisesti erilaisia metodeja. Eri maiden perinteistä voidaan poimia parhaat jayhdistää ne omaksi uniikiksi tuotteeksi, toteaa master blender Kai Kilpinen.

Ensimmäisen erän ruismallasviski on kypsynyt uusissa 28-litraisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Ruismaltaan käyttö jyvärukiin sijaan on tuonut viskin aromeihin onnistuneen tasapainon makeuden ja mausteisuuden välillä unohtamatta rukiin vahvaa luonnetta.

– Tämä noudattaa yhtiön makufilosofiaa, jossa tärkeää on eri elementtien tasapaino, kertoo Master Distiller Mikko Mykkänen.

Viski on pullotettu kolmen vuoden ikäisenä, ja pullotusvahvuus on 47,5 %. Viskien kypsytyksestä kiinnostuneille yhtiöllä on tarjolla jopa omia viskitynnyreitä. Nyt myyntiin tulevaa ruismallasviskiä sekä erilaisia viskin raakatisleitä pääsee maistamaan myös tislaamon yhteydessä toimivassa Tislaamo – Distillery Barissa, joka sijaitsee Teurastamon alueella Kalasatamassa.

The Helsinki Distilling Companyn White Dogiksi kutsutut viskin raakatisleet ovat jo saavuttaneet laadullaan huomiota kultasijoilla sekä Uisge Helsingissä että Destille Berlinissä useana vuonna.

– Viskin valmistuminen on upea ja kauan odotettu tapahtuma. Näiden ensimmäisten pullojen tuonti markkinoille on ollut vuosien uurastuksen takana ja olemme ylpeitä siitä, että Helsingillä onnyt oma viskinsä, iloitsee toimitusjohtaja Séamus Holohan.

Seuraavaa viskierää odotetaan markkinoille vuoden 2018 loppupuolella.