Elämys lähtee palvelusta, toteaa Radisson Blu Royal Hotelin Hospitality Host Sanni Siurua.

Siurua on Radisson Blu Royal Hotelin kokousasiakkaiden henkilökohtainen yhteyshenkilö.

– Kokousasiakkaalla on oma ihminen, joka hoitaa kaiken. Pystyn sopimaan pienistäkin yksityiskohdista, ja mikä parasta, olen itse vastassa, kun asiakas saapuu. Siitä meitä kiitetään, silloin asiakas tietää että kaikki sujuu, Siurua kertoo.

Hänen työssään on palkitsevaa se, että tiiviissä yhteistyössä tutustuu asiakkaisiin ja oppii, miten heidän odotuksensa voi ylittää. Palvelun viimeistelevät yksityiskohdat, joita asiakas ei ole osannut ajatellakaan. Kenties virkistävä shotti aamupäivätauolla tiukan kokousrutistuksen keskellä, tai se, että esityksen koordinoijalle on valmiina työpöytä salin sivulla.

The Suite – elämysten tila

Siuruan suositus pienten ryhmien elämyksellisiin tapahtumiin on vastikään täysin uudistettuna avattu The Suite. Runeberginkadulla sijaitsevan hotellin ylimmässä kerroksessa avautuu toinen maailma ja mahdollisuus kokea taika, joka vie aivan uuteen mielentilaan.

Pohjoismaisen luksustunnelman on vähä­eleisesti ja tyylikkäästi toteuttanut sisustussuunnittelija Vertti Kivi. Epäsuorat valot ja harkitut yksityiskohdat luovat erityisen kokemuksen. Maton kuvioinnissa näkyvät maailma ja sen meret. Abstrakteille kuvioille voi laskea jalkansa ja tuntea olevansa kotonaan juuri siinä kohdassa maailmaa, missä silloin on.

Siurua kertoo 180-neliöisen tilan tapahtuma­-tiloineen, spa-osastoineen ja loungeineen sopivan monenlaisiin tapahtumiin. Tapahtuma­suiteen sopii noin 15 hengen kokous tai jopa 30 hengen cocktail-tilaisuus, intiimi illallinen DJ:n soittaessa musiikkia tai rento spa-ilta naisten kesken saunoen ja poreammeesta nauttien.– Elämys lähtee siitä, mitä halutaan ja mikä on asiakkaan tarve. Me täytämme toiveet yhdessä pitkäaikaisen kumppanimme, tapahtumajärjestäjä MagnumLiven kanssa, Siurua kuvailee.

Ympäristötietoisuus nostaa päätään

Radisson Blu Royal Hotel on Green key -sertifioitu, kuten kaikki Suomen Radisson Blu Hotellit. Se alkaa olla perusvaatimus, ja sen ansiosta ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus on sisäänleivottuna jokaisessa kokouspaketissa.

– Kaikki tilaisuudet meillä ovat hiilineutraaleja, Carbon Neutral Meetings. Radisson Hotelleissa järjestettyjen kokousten hiilijalanjälki kompensoidaan automaattisesti yhteistyökumppanimme First Climaten kautta. Asiakkaalle tästä ei tule kuluja, Siurua kertoo.

MagnumLiven Thomas Gromoffilla on laaja näkemys tapahtumatuotannon tämänhetkisistä kuumista kysymyksistä.

– Vastuullisuus on otettava huomioon tapahtuman suunnittelun jokaisessa vaiheessa. Joukkoliikenneyhteydet ovat koko ajan enemmän tapetilla, ja paikat, joihin pääsee helposti, putoavat otolliseen maaperään, kuten vaikkapa keskustan Radisson Blu Hotellit, joihin tulee metro. Toki kontekstista riippuen myös ilmaiset pysäköintipaikat ovat yhä tarpeen, Gromoff toteaa.

Toinen iso ja parissa vuodessa itsestään selväksi muuttunut asia on muovin syrjäytyminen.

– En muista, koska viimeksi olisin ollut tapahtumassa, jossa olisi käytetty kertakäyttö­astioita. Itse tein kaksi vuotta sitten virheen, josta opin kerrasta, ja catering-firmat tietävät, että muovista tulee näpeille heti. Lasi ja metalli ovat korvanneet muovin ja niiden käytöstä ollaan valmiita maksamaan, Gromoff summaa.

Brain Food on vastuullisen ruoan ilmentymä

Vastuullisuus ulottuu tietysti kattauksesta itse tarjoiluihin, ja ruoassa on selkeä linja:

– Nyt tarjotaan mieluummin järkisärkeä kuin pangasiusta! Tuntuu, että tähän on herätty kunnolla vasta vuosi pari sitten, mutta enää vastuullinen tarjoilu ei ole ”nice to have” vaan ”need to have”, Gromoff sanoo.

Näyttävät, ympäristölle ja mielelle hyvää tekevät Brain Food -kokoustarjoilut ovat olennainen osa elämyksellistä kokouspakettia Radisson Blu Hotellissa. Satokausikalenterin ja ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin kanssa yhteistyössä luotu aivoystävällinen ruoka virkistää ja voimaannuttaa koko kokouspäivän.

– Brain Food antaa asiakkaan päättää, mikä on sen hetken fiilis. Voit ottaa terveellisemmän hedelmän tai valita suklaan, jos tuntuu, että tänään tarvitset suklaata. Saamme positiivista palautetta eri vaihtoehdoista, kun kahvitauoilla on tarjolla sekä pientä makeaa että suolaista. Itse puristetuista mehuista pidetään myös, ne ovat piristävä lisä iltapäivään, Siurua kuvailee. Brain Foodista syntyy kokousasiakkaille näyttävä kattaus kahvitorille, jonka viihtyvyyteen on panostettu.

– Kahvitorilla on aina inspiroiva kattaus, josta voi nauttia kaikilla aisteilla. Tuoreet yrtit tuoksuvat ja herättelevät niin mielenkiintoa kuin ruokahaluakin. Mukana on aina jotain uutta, esimerkiksi tuorepuuro on kahviin ja sämpylään tottuneille uusi tuttavuus.

www.radissonhotels.com