− Koko organisaatiomme on tehnyt pitkää päivää, jotta saimme rahtialuksen nyt liikkeelle. Olen tyytyväinen, että pääsimme avaamaan uudenlaisen yhteyden Helsingin ja Tallinnan välille. Sen avulla voimme palvella sekä rahtiasiakkaitamme että auton kanssa matkustavia asiakkaitamme entistä paremmin”, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo. Finbo Cargo kuljettaa rahdin lisäksi myös automatkustajia.

Uusi liikennöintireitti vähentää Helsingin ja Tallinnan keskusta-alueen raskasta liikennettä ja helpottaa sujuvaa rahtiliikennettä niin Helsingissä kuin Tallinnassakin, sillä niiden satamat sijaitsevat keskusta-alueen ulkopuolella. 

Eckerö Linen kuljettaman rahdin määrä on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa, ja tänään avattu uusi rahtireitti nostaa Eckerö Linen päivittäiset rahtilähdöt kymmeneen.

Suomen vienti ja tuonti ovat vahvasti riippuvaisia merireiteistä, ja jopa 80 prosenttia kaikista Suomeen tuotavista kulutustavaroista kuljetetaan meritse. Meriteitse tapahtuvan viennin osuus on puolestaan 90 prosenttia koko viennistä.

− Hyvillä rahtiyhteyksillä on kiistämätön merkitys Suomelle. Valtaosa viennistä ja tuonnista liikkuu merta pitkin. Rahdin kuljettaminen meriteitse on myös merkittävästi ympäristöystävällisempää, kuin muut rahdinkuljetusmuodot, sanoo Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari.