CMM-sertifikaatti antaa ammatillista itsevarmuutta

Suomessa vielä melko tuntematon mutta kansainvälisesti arvostettu certificate in meeting management (CMM) -sertifikaatti on osoitus suorittajansa ammattitaidosta. Koulutus antaa valmiuksia edetä uralla vaativampiin tehtäviin.

Mikä CMM-koulutuksessa kiinnosti ja miksi päätit osallistua koulutukseen?

Tapahtuma-alalla on tarjolla aika paljon erityyppisiä jatko- ja täsmäkoulutuksia. CMM vaikutti olevan ensimmäinen todella kattava ja korkeatasoinen koulutuskokonaisuus, jonka kautta voisin oppia työssäni tarvittavia käytännön tietotaitoja, ja joka kehittäisi strategista ajattelukykyäni onnistua esimerkiksi neuvotteluissa ja johtotehtävissä. Myös koulutuksen kansainvälinen ulottuvuus kiinnosti.

Mikä koulutuksessa oli kiinnostavinta? Entä haastavinta?

Antoisinta oli koulutusjakso yhdessä kansainvälisten kollegoiden kanssa. Se oli intensiivinen opiskelujakso, jossa seminaari-istuntojen lisäksi oli suoriuduttava haastavista yksilö- ja ryhmätöistä. Keskusteluja jatkettiin usein yötä myöten. Tästä on jäänyt pitkäaikaisia ystävyyssuhteita. Joku meistä toimii luksushotellin johdossa, toinen tuottaa elämyspalveluja, kolmas kouluttaa tai valmentaa – CMM-koulutus antaa ammatillista vahvuutta siirtyä operatiiviselta tasolta ylöspäin.

Haastavaa oli löytää aika irrottautua työstä ja panostaa koulutukseen. Kun lähtee suorittamaan CMM-sertifikaattia, kannattaa siihen sitoutua täysillä.

Onko koulutuksesta ollut hyötyä työssäsi? Millaista?

Koulutuksista on aina hyötyä! Olin työskennellyt kongressien parissa jo jonkin aikaa. Tämä akateemista opiskelua muistuttava mutta käytännönläheinen koulutus auttoi strukturoimaan jo olemassa olevaa osaamistani ja avarsi ihan uusia ajattelumalleja. Tämä merkitsi henkilökohtaista kasvua ja antoi rohkeutta panostaa myös laajemmin kehittämistoimiin. Minulle on myös jäänyt iso tiedonjano, ja olen ottanut tavaksi seurailla maailman tapahtumia.

CMM-sertifikaatti taitaa olla Suomessa vielä aika vähän tunnettu, mutta kansainvälisissä kollegatapaamisissa se noteerataan poikkeuksetta.

Mitä hyötyä uskot sertifikaatista olevan jatkossa?

Kunhan CMM-sertifikaatti tulee Suomessakin tunnetummaksi, uskoisin sen olevan meilläkin haltijalleen valttikortti: se on todiste ammattitaidosta. MPI:n jäsenkysely osoittaa, että CMM-tutkinnon suorittaneilla on parempi status ja palkka.

Kenelle suosittelisit koulutusta?

CMM-sertifikaatti on erinomainen työkalu, jos tahtoo päästä urallaan eteenpäin ja olla mukana tekemässä merkityksellisiä ja laadukkaita tapahtumia. CMM-koulutusohjelmaan voi kuitenkin hakeutua vasta kun takana on useamman vuoden kokemus tapahtuma-alalla työskentelystä, josta osan tulee olla johtotehtävissä.

Kuka?

Taru-Maija Heilala-Rasimov

  • Työskentelee tapahtumavastaavana Jyväskylän yliopistossa.
  • Suorittanut CMM-tutkinnon toukokuussa 1996.

Julkaistu Evento-lehdessä 5/2019.