Antamisen iloa

Joulussa on jotain taianomaista. Se herättää ihmisissä lempeyden, tahdon auttaa ja antaa sekä myös lapsenmielisyyden. Elämän raadollisuus unohtuu hetkeksi, kun odotuksensekainen innostus hiipii salaa kyynisimmänkin ihmisen sydämeen. Joulu herkistää ja avaa ihmisten sydämet. Edes kerran vuodessa ihmisen perusluonne hyväntahtoisuus saa luvallisesti näkyä, joten siitä on hyvä nauttia.

Antajan ja saajan vuoropuhelu

Yksi suurimmista iloista on antamisen ilo! Se, että saa antaa toiselle lahjan ja nähdä vastaanottajan ilon sen saadessaan, on sykähdyttävä hetki molemmille. Lahjan ei tarvitse olla suuri. Sen ei tarvitse olla tavaraa. Ele on tärkein ja siihen liittyvä vuoropuhelu: on ilo antaa ja ilo saada. Muistan yhden tilanteen vuosien takaa, jossa annoin lahjaksi nahkakantisen kalenterin. Omasta mielestäni lahja oli sydämellä valittu ja jonkin verran maksanutkin. Vastaanottaja sanoi lahjan saadessaan, ettei hän tee sillä mitään. Noilla sanoilla hän tappoi antamisen ilon, eikä tosiaankaan tuntunut hyvältä.

Lahjan tärkein tehtävä

Olen jälleen kerran muuttamassa ja tällä kertaa luopumassa materiasta oikein kunnolla. Lahjaksi saadut asiat ovat olleet jotenkin pyhiä – ikään kuin niitä ei olisi lupa pistää kiertoon, vaikka ne ovat jo tehtävänsä tehneet. Tämä vahva uskomus tulee lapsuudesta, jossa opetettiin, että lahjaa tulee aina kunnioittaa ja lahjan antajaa kiittää, vaikkei lahja aina olisi ihan mieluisakaan. Minulle oli iso helpotus, kun ymmärsin, että lahjoja saa jakaa eteenpäin. Ne ovat täyttäneet tehtävänsä sillä hetkellä, kun henkilö on sen antanut. Hän on saanut kokea lahjan antamisen ilon ja se on tärkeintä!

Taianomaista joulun aikaa!

Kaija Pitkämäen kirja Elämän virrassa – Miten elät linjassa muutosten kanssa julkaistiin syyskuun alussa 2016. Se on osa Viisas Elämä –kirjasarjaa. Kirja käsittelee muutoksen aikaa, jossa elämme sekä sitä, miten voimme itse monin eri tavoin vaikuttaa elämämme valintoihin ja hyvinvointiimme.

Kirjoittaja on Intuitivon yrittäjä, coach, kouluttaja, puhuja ja kirjoittaja. Pääteemoina ovat aito itsensä tunteminen ja sitä kautta kokonaisvaltainen vastuunotto omasta elämästä eli itsensä johtaminen. Lisätietoja: www.intuitivo.fi

Sulje mainos Tilaa Evento