Afterwork pelastaa perjantain

Koska viimeksi nautit huurteisen juoman pehmeästä vaahdosta ylähuulella tai kuplivan kuohujuoman kihelmöinnistä kitalaessa? Koska viimeksi relasit työviikon päätteeksi Suomen huippuartistien musiikin tahdissa?

Koska viimeksi kävit työkamujesi kanssa afterworkeillä?

Jos vastauksesi on eilen tai viime viikolla tai viime kuussa, on tilanteesi vielä hyvä. Mutta jos viime kerrasta on kauemmin, kannattaa päräyttää hälytyskellot päälle pikapikaa! Koska jokainen tarvitsee aina välillä hengähdystä ja rentoutusta – eli kunnon aftereita!

Afterwork on helppo tapa nollata työviikko, kerrata yhteisesti tapahtumia ja lisätä työyhteisön sisäistä yhteishenkeä. Eikä mikään estä viettämästä aftereita vaikka ihan yksin, jos kollegoiden seura tökkii.

Illaksi laivalle ja yöksi kotiin

Kun minä haluan heittää kunnolla vapaalle ja sukeltaa huvittelun maailmaan, pyöräytän pyrstöni laivaristeilylle. Eckerö Line ja m/s Finlandia tarjoavat ainutlaatuisen helpon tavan palkita itsensä työviikosta. Samassa paketissa pääsee nauttimaan huippuviihteestä, raikkaista juomista ja herkullisista aterioista saman katon alla, helposti.

Jos et usko, niin varaa heti matka vaikka iltaminiristeilylle. Sittenpä näet. M/s Finlandian iltaminiristeily starttaa Länsisatamasta klo 15.30 ja palaa samaan paikkaa jo klo 21.15. Parhaassa tapauksessa olet kotisohvalla karkkipäivän karkkien ääressä jo Kymppiuutisten tunnarin huokuessa korviisi.

Ja jos ajatus kotiinpaluusta tuntuu tylsältä, ei mikään estä jatkamasta hauskanpitoa maissa. Iltahan on vielä nuori!

Hyvä musa vie mennessään

Minusta ilonpito ilman musiikkia on teeskentelyä. (Joku ehkä käyttää sanontaa vähän toisin, mutta minä käytän sitä näin.)

Et ehkä tiennytkään, että Eckerö Line on Suomen suurin keikkapaikka ja kotimaisen musan työllistäjä? Laivalla esiintyy vuosittain yhtä paljon artisteja kuin Tavastialla ja Musiikkitalolla yhteensä. Huhujen mukaan Eckerö Line haluaa juhlistaa kotimaansa Suomen 100-vuotissynttäreitä, ja siksi laivan musiikkikattaus tavallista upeampi: m/s Finlandian lavoille kipuaa päivittäin live-musiikin esittäjiä Pete Parkkosesta Sonja Lumpeeseen ja Redramasta Marita Taavitsaiseen. (Itse ajattelin mennä katsomaan Parkkosta.)

Ja sitten on vielä yhteistyö Nelosen kanssa. Aivan huippujuttu! Sen ansiosta laivalle marssitetaan uudet Vain elämää -tähdet: Robin, Laura Voutilainen, Olli Lindholm, Irina, Petra Gargano ja Nikke Ankara. Vaikka kotikivellä Vain elämää saa minut aina parkumaan, niin laivalla tunnen varmaan jotain ihan muuta.

Ai niin, myös TV5:n kanssa lyödään löylyä musakiukaalle uutuusohjelman Anssi Kela ja isot biisit myötä. Olemalla nopea ehtii vielä varaamaan paikan Anssin keikalle 26.5. Kyllä sitten poisjääneitä työkavereita ketuttaa.

 

 

Olen kuullut, että tämän kaiken lisäksi perinteistä laivamusiikkivalikoimaa tuuletetaan Sibelius-Akatemian nuorten muusikkojen esiintymisillä.

Voi aftereilla syödäkin!

Vaikka viihde riittää pitkälle, niin on hyvä nauttia ravintoa myös keholle. Voi varata vaikka pöydän buffet-illalliselta, jossa saa vetää ruokaa ja juomaa niin, että napa paukkuu. Ja saapa buffassa istua vaikka tunnin tai kaksi – kukaan ei aja pois kesken ruokahetken. Eikä tarjolla ole mitä tahansa ruokaa, vaan huippukeittiömestareiden ammattitaidolla suunnittelemia ruokalajeja, jotka vaihtuvat kuusi kertaa vuodessa.

Jututin vähän m/s Finlandian keittiömestareita ja kuulin, että illallismenu on jo tulevan kesän kunniaksi vaihdettu Keula kohti kesää -teemaiseksi. Tarjolla on lukuisia kala-annoksia, salaatteja ja lämpimiä ruokia gnoccheista kanan koipinuijiin ja lammaspataan. Jälkiruoaksi voi valita makunsa mukaan raparperipiirasta, mangokakkua tai lakritsisuklaamoussea. Tai niin kuin minä teen: otan kaikkea ja vielä paljon muuta näiden päälle!

Lempeitä tuulia ja hyvää matkaa!

Merenneito Meriel

 

P.S. Terassin ovet avataan jo vapun tienoilla, heti sään salliessa. Jos afterit vielä epäilyttävät, niin mieti vielä tätä: jäiden tahdissa helmeilevä kylmä juoma ja kirkkaansininen taivas raikkaan merituulen keskellä. Voitko ihan oikeasti keksiä parempaa tapaa viettää perjantai-iltapäivää?

Kirjoittaja on intohimoinen merimatkailija, joka rakastaa hyvää ruokaa ja juomaa sekä oikeaa musiikkia. Hakee elämään erilaisia elämyksiä ja uusia tuulia. Arvostaa matkustamisen helppoutta ja vaivattomuutta.

*Kaupallinen yhteistyö