50 vihreän sävyä

Helposti jäädään oletukseen, että oma näkemys asiasta on ainoa vaihtoehto. Entä, jos suostuisi katsomaan kaikki vihreän sävyt? Miten paljon rikkaampaa elämä silloin olisikaan.

Vihreän lukuisat sävyt

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miten montaa eri vihreän sävyä luonnosta löytyy? Tähän aikaan vuodesta niitä on ennätysmäärä, koivun kirkkaasta vaaleanvihreästä männyn tummanvihreään ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Helposti laskien pääsee ainakin 15 erilaiseen vihreän sävyyn, mutta todennäköisesti niitä on 50 ja vielä enemmänkin. Tarjolla on monipuolinen ja vivahteikas värikirjo joka tapauksessa.

Mitä vihreä sinulle tarkoittaa?

Luonnon ihmettely pistää miettimään sen monimuotoisuutta sekä sitä, miten eri tavalla samasta asiasta voi ajatella. Jollekin vihreä on yksi tietty vihreä, se ainoa oikea. Jokin toinen näkee tumman ja vaalean värin välissä keskivihreän. Kolmas näkee koko kirjon. Leimojen, nimilappujen ja määritteiden liimaaminen johonkin asiaan luo näkymättömiä rajoja. Se tukahduttaa mielikuvituksen ja luovuuden sekä kaventaa katsantokantaa elämään. Kun jostain asiasta on päätetty tietty näkökanta tai määritys, ei edes huomata, että tuo sana voi tarkoittaa paljon enemmänkin. Helposti jäädään oletukseen, että oma näkemys asiasta on ainoa vaihtoehto. Entä, jos suostuisi katsomaan kaikki vihreän sävyt? Miten paljon rikkaampaa elämä silloin olisikaan.

Tankkaa elinvoimaa

Vihreä on luovuuden väri. Se on sydämen väri. Se rauhoittaa ja tasapainottaa. Vihreä hellii ja hoivaa monella tapaa. Luonto tarjoilee meille ilmaiseksi vihreätä voimaa kuin tarjottimella. Tämä on paras vuodenaika mennä metsään, avata sydämensä luonnon kauneudelle ja sen tarjoamalle luovuudelle. Sukella tuohon vihreään keitaaseen, hengittele lehtivihreää, kieri ruohossa, ime itseesi kaikki sen voima varastoon. Elä ja nauti tässä ja nyt, Elä ja nauti kaikissa vihreän sävyissä!

 

www.intuitivo.fi

Alkusyksyllä 2016 julkaistaan Viisas Elämä –sarjaan Kaijan kirja: Elämän virrassa – Miten elät linjassa

muutosten kanssa? Kirja käsittelee muutoksen aikaa, jossa elämme sekä sitä, miten voimme itse monin eri tavoin vaikuttaa elämämme valintoihin ja hyvinvointiimme.

Kirjoittaja on Intuitivon yrittäjä, coach, kouluttaja, puhuja ja kirjoittaja. Pääteemoina ovat aito itsensä tunteminen ja sitä kautta kokonaisvaltainen vastuunotto omasta elämästä eli itsensä johtaminen.