1980-luvun monumentti Hotelli Pasila avasi uusittuna

Uusi Scandic Pasila luottaa tapahtumien ja luonnon vetovoimaan sekä pyrkii houkuttelemaan asiakkaikseen myös lähiseudun asukkaita.

Keski- ja Pohjois-Pasilan rakentaminen on tuonut uutta virtaa myös 1980-luvulta peräisin olevaan Länsi-Pasilan rakennuskantaan. Radiokadun toimistokolosseja korvataan asuinrakennuksilla, Pasilankatua uusitaan ja alueen identiteettiä rakennetaan enemmän Keskuspuiston varaan.

Kasariarkkitehtuuria tyypillisimmillään edustava Sokotelin operoima Hotelli Pasila avasi ovensa vuonna 1985 ja ehti toimia peräti 35 vuoden ajan osoitteessa Maistraatinportti 4. Sokos Hotellin muutettua Mall of Triplaan Pasilan hotellioperaattoriksi vaihtui Scandic.

Ennen avautumista Scandicin brändin alla hotellissa on tehty perusteellinen uudistus, jonka on suunnitellut sisustusarkkitehti Jouni Löhönen Media Interiors -toimistosta. 

Kodikkuutta ja lämpimiä sävyjä

Löhösen johdolla vanha rakennus on uusittu ja modernisoitu kauttaaltaan. Kaikkiin huoneisiin on asennettu viilentävä ilmastointi ja sisustukseen on haettu innoitusta luonnosta, eritoten hotellin välittömässä läheisyydessä olevasta Keskuspuistossa.

Puiston kiemurtelevat polut, pinnanmuodot ja värit toistuvat käytävamatoissa sekä huoneiden ja yleisten tilojen yksityiskohdissa. Vihreän, ruskean ja harmaan eri sävyillä leikittelevä värimaailma on lämmin ja rentouttava.

Minna Heikkilä.

– Tavoitteenamme on luoda taloon iloinen, ihmisläheinen ja vastaanottavainen tunnelma, eikä se rajoitu pelkkään sisustukseen tai kalustukseen. Helposti lähestyttävä henkilökuntamme on tärkeä osa asiakaskokemusta, sanoo hotellinjohtaja Minna Heikkilä.

– Teemme yhdessä koko tiimin voimin työtä yli osastorajojen. Henkilökuntaa ja resursseja siirretään joustavasti aina sinne, missä on asiakkaita ja tarvetta, Heikkilä täsmentää.

Kohderyhmänä myös lähiseudun asukkaat

Scandic Pasila uskoo tuovansa lisäarvoa Pasilan alueelle monipuolistamalla hotelli- ja ravintolatarjontaa. Hotellivieraan näkökulmasta Messukeskus, Hartwall Areena, jäähalli ja Olympiastadion ovat kaikki kävelymatkan päässä ja liikenneyhteydet ovat hyvät. Lisäksi länsipuolen ikkunoista näkyvä keskuspuisto tarjoaa hyvät lenkkimaastot ja mahdollisuuden rentoutua luonnon helmassa.

Heikkilän mukaan ravintoloiden asiakkaille halutaan tarjota henkilökohtaista palvelua ja kodikasta tunnelmaa. Tavoitteena on, että Kortteliravintola Bellmannista tulisi olohuone myös lähiseudun asukkaille.

– Ei siis ole tarkoitus, että lounaalla kävisivät vain läheisten yritysten työntekijät, vaan toivotamme tervetulleiksi kaikki Länsi-Pasilan asukkaat. Luotan siihen, että lämminhenkinen ilmapiirimme tekee ravintolasta ja baarista houkuttelevan kohtauspaikan myös alueen asukkaille, Heikkilä linjaa.

Kattavat kokouspalvelut

Hotellin kokousosasto sijaitsee toisessa kerroksessa, jossa on 150 hengen tilausravintola ja seitsemän joustavasti muunneltavaa kokoustilaa. Tiloissa pystyy järjestämään kaikkea pienistä liikepalavereista seminaareihin, näyttelyihin ja minimessuihin. Myös kokoustilojen tekniikka on remontin yhteydessä uusittu kokonaan.

– Kaikki tilat ovat samassa kerroksessa, mikä entisestään lisää osaston käyttömahdollisuuksia, Heikkilä sanoo.

Koronapandemia on kurittanut rankalla kädellä koko matkailualaa, ja se on luonnollisesti vaikuttanut myös uuden hotellin avaamiseen: alun perinhän hotellin oli tarkoitus avautua asiakkaille jo viime keväänä.

Minna Heikkilä kertoo seuranneensa pandemiauutisia huolestuneena, mutta toiveikkuutta tai uskoa alan tulevaisuuteen ikävätkään uutiset eivät ole romuttaneet.

– Ei tässä auta muuta kuin uskoa, ja uskonkin, että korona vielä väistyy. Tämä vuosi tulee olemaan haasteellinen ihan kaikille, mutta uskon, että ensi vuoteen lähdetään toivoa täynnä ja tilanne tapahtumien ja matkailunkin osalta alkaa pikkuhiljaa normalisoitua.

Tilaa Evento!

Tilaa digilehti!

Peter Tammenheimo on vapaa olut- ja matkailutoimittaja, joka viihtyy hyvin myös viinien, väkevien juomien ja happamien cocktailien seurassa.

Kuva Sebastian Trzaska

Sulje mainos Tilaa Evento