Helsingin Punavuoressa sijaitseva juhlahuoneisto Astoria-sali täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Uusklassista tyylisuuntaa edustava Astoria rakennettiin vuonna 1919 ja vuonna 1920 tiloissa avattiin elokuvateatteri. Tänä päivänä tila palvelee juhlatilana. Tiloja ylläpitää Top Lounges oy. 

– Olemme ylpeitä saadessamme toimia näin historiallisessa paikassa. Historia huokuu esimerkiksi pääsalissamme, joka on yli kahdeksan metriä korkea juhlatila, Top Loungesin toimitusjohtaja Tero Lyyra toteaa. 

Elokuvateatterin toiminta loppui vuonna 1987, jonka jälkeen tilat remontoitiin juhlahuoneistoksi.

– 100-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi päätimme kunnioittaa historiaa tuomalla teatterin takaisin Astoria-saliin. Globaalisti ainutlaatuisen digitaalisen teatterinäyttämön avajaisia vietetään perjantaina 4. lokakuuta. Avajaisnäytelmänä on maailman ensimmäinen animaationäytelmä Dracula – Pahan Synty ja Tuho, joka haastaa käsitystämme myyttisestä pimeyden ruhtinaasta, Lyyra jatkaa.

Draculan pääosassa nähdään taikuri ja näyttelijä Tatu Tyni, joka on valloittanut kansainvälisiä estradeja taikuudella ja illuusioilla yli vuosikymmenen ajan. Diginäyttelijöinä nähdään Malla Malmivaara ja Vesa Vierikko. Näytelmän tekninen toteutus perustuu patentoituun Digital illusion Equipment -teknologiaan sekä videotykkeihin. Näyttämöllä on vain yksi live-esiintyjä, muut hahmot sekä lavasteet ovat digitaalisia. Näytelmä on läpisävelletty. 

astoria-sali.fi

toplounges.fi